Συμβολική κατάληψη του ΔΣΑ από αναρχικούς-11 προσαγωγές

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν αναρχικοί λίγο μετά τις 12 το πρωί της Παρασκευής στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον κατ’ οίκον περιορισμό του Γρηγόρη Τσιρώνη.

Ομάδα ατόμων, πετώντας τρικάκια, εισέβαλε στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ζητώντας να καταργηθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του Γρηγόρη Τσιρώνη . 

Υπεθυμίζεται ότι αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 για την υπόθεση των ληστών του Διστόμου αλλά με αυστηρούς όρους.

Εντεκα άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία, ενώ λίγη ώρα μετά το περιστατικό αναρτήθηκε στο indymedia η εξής ανακοίνωση: 

»Σήμερα 19 Γενάρη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμβολική κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη. Ο Δ.Σ, ως αυτοαποκαλούμενος θιασώτης της δικαιοσύνης να πάρει θέση απέναντι στην έωλη και εκδικητική δικαστική απόφαση του κατ’ οίκον περιορισμού που επιβλήθηκε στο σύντροφό μας. Μια απόφαση που δημιουργεί μια νέου τύπου φυλακή η οποία του στερεί ακόμα και τα “δικαιώματα” των κρατουμένων που αποτελούν κεκτημένα μακροχρόνιων και σκληρών αγώνων εντός των φυλακών. Ο περιοριστικός αυτός όρος του επιβλήθηκε αφενός λόγω της πολυετούς φυγοδικίας του που ο ίδιος επέλεξε απέναντι σε ένα σαθρό κατηγορητήριο που σχετιζόταν με την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα -υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε, και αφετέρου για να στηρίξει τη νέα αστυνομοδικαστική σκευωρία που τον κατηγορεί εκ νέου ως μέλος των “ληστών του Διστόμου” αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο με δεκάδες ανεξιχνίαστες ληστείες υπό την ομπρέλα των δράσεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας καθιστώντας τον για ακόμα 27 μήνες αιχμάλωτο του κράτους και του κεφαλαίου και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here