Ποινική δίωξη σε πρώην στελέχη του ΕΟΠΠΥ-Ζημία 15 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο

 

Ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος μελών της διοίκησης του ΕΟΠΠΥ, την περίοδο 2012-2014, άσκησε η Εισαγγελια Πρωτοδικών Αθηνών. Φέρεται ότι ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 15 εκατ. ευρώ, καθώς με δύο αποφάσεις τους επέβαλαν ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα  ιατρικά υλικά (οστομικά).

Η δίωξη στρέφεται κατά 9 συνολικά ατόμων μεταξύ των οποίων πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΠΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας , Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η διαβίβαση γίνεται για τυπικούς λόγους καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν και τις υπογραφές τους.

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας είχε ξεκινήσει μετά από πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υγείας οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι, αν και υπήρχαν αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι εάν έμπαινε πλαφόν θα ζημιωνόταν το Δημόσιο, άναψαν το «πράσινο» φως για την επιβολή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here