Αύριο η απόφαση για τη νομιμότητα της κράτησης του Τούρκου αξιωματικού

Αύριο αναμένεται -εκτός απροόπτου- να εκδώσει την απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο ως προς τη νομιμότητα ή μη της νέας διοικητικής κράτησης του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο έφτασαν στη χώρα μας οι 8 στρατιωτικοί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, Suleyman Ozkaynakcim.

Σήμερα οι συνήγοροί του, υποστήριξαν ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου ότι η συνέχιση της κράτησής του είναι παράνομη και αυθαίρετη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι πρότειναν την υποχρεωτική διαμονή τόσο του συγκυβερνήτη όσο και των υπόλοιπων επτά σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας ώστε η Αστυνομία να μπορεί να τους επιτηρεί για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και παράλληλα τακτική πρόεδρος της 7ης Επιτροπής Προσφυγών Ασύλου Ευγενία Μυλωνοπούλου, την περασμένη Δευτέρα (8.1.2018), με προσωρινή διαταγή της «πάγωσε» την απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσφυγών που είχε χορηγήσει άσυλο στον  Suleyman Ozkaynakcim.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here