Τα αίτια της τραγωδίας στη Καλλιθέα αναζητούν οι αρχές-Νεκρές δύο γυναίκες, πιθανότατα από τις αναθυμιάσεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/XΡ. ΜΠΟΝΗΣ

Τα αίτια της τραγωδίας στη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων στην Καλλιθέα, που στοίχισε τη ζωή σε δύο γυναίκες ηλικίας 68 και 55 ετών, από την πυρκαγιά που ξέσπασε, ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6:00 το πρωί στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αγίων Αποστόλων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι δύο γυναίκες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιό τους, ενώ οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο κατόρθωσαν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά πριν να προλάβει να επεκταθεί.

«Τους ακούγαμε που φώναζαν »βοήθεια» οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Ήταν όλοι πανικόβλητοι. Αναστατωθήκαμε και βγήκαμε όλοι στα μπαλκόνια μας. Οι  φλόγες έβγαιναν από παντού και οι άνθρωποι από τον πρώτο όροφο κατάφεραν να βγουν αμέσως πριν προλάβουν οι καπνοί να πνίξουν και τα υπόλοιπα δωμάτια. Οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες που βρίσκονταν στο υπόγειο  μάλλον πέθαναν από τις αναθυμιάσεις. Σίγουρα η μία γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και θα δυσκολεύτηκε να βγει από το δωμάτιο. Ήταν πολύ αγαπημένες, σαν αδερφές, μοιραζόντουσαν το ίδιο δωμάτιο και είχαν γνωριστεί εδώ στη στέγη πρόνοιας, όπου και έμεναν τα τελευταία δέκα χρόνια. Δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ για να μπουν μέσα οι πυροσβέστες να τις σώσουν. Συγκινηθήκαμε όλοι όταν τις έβγαλαν και τις δύο μαζί νεκρές μέσα από το υπόγειο», λέει αυτόπτης μάρτυρας που μένει στην απέναντι πολυκατοικία από τη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων.

Αλλες δύο ηλικιωμένες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στον «Ευαγγελισμό», ενώ αργότερα για προληπτικούς λόγους πήγαν στο «Σωτηρία» και τα υπόλοιπα άτομα που διαμένουν στη Στέγη.

Σημειώνεται ακόμη ότι το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here