19χρονη που την απήγαγαν μωρό επιλέγει να ζήσει με τους απαγωγείς της που τη μεγάλωσαν

Ανατράπηκε προ διετίας  η ζωή ενός 17χρονου τότε κοριτσιού στη Νότιο Αφρική, όταν στο λύκειο όπου φοιτούσε έτυχε κάποιοι να προσέξουν πόσο έμοιαζε με ένα καινούργιο παιδί στο σχολείο. Το «καινουργιο παιδί» ήταν η μικρή της αδελφή τελικά, καθώς  η ίδια (χωρίς να το γνωρίζει) όταν ήταν 3 ημερών είχε απαχθεί απο το μαιευτήριο. Η απαγωγέας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή παρότι δηλώνει αθώα.

«Νόμιζα ότι μεγάλωνα ένα παιδί που δεν το ήθελε κανείς» υποστηρίζει η ίδια.

Και η 19χρονη πλέον,  απαχθείσα, επιλέγει να τη στηρίξει

Απογοητευμένη η βιολογικη μητέρα του κοριτσιού

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Όσοι έχουν δει το σίριαλ Finding Carter θα καταλάβουν ότι η σειρά εν μέρει στηριζόταν σε πραγματικά περιστατικά.

Πριν από 19 χρόνια η τότε 33χρονη  «μητέρα» της  Ζίφανι (περισσότερα στοιχεία δεν δίνονται για να προστατευθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι) κατάλαβε ότι μετά από τις πολλές αποβολές της, αποκλειόταν πλέον να αποκτήσει παιδί. Τότε άρχισε να αναζητεί τρόπο να υιοθετήσει και όταν δεν βρήκε,  είτε απήγαγε η ίδια απο το μαιευτήριο το νεογέννητο κοριτσάκι είτε το απήγαγε κάποιος άλλος και της το έφερε.  Η ίδια υποστηρίζει χωρίς να γίνεται πιστευτή, ότι ήθελε να υιοθετήσει και ότι το βρέφος της το έφερε μια γυναίκα  λέγοντας ψέματα πως είναι δικό της και πως δεν το ήθελε πια. Ζήτησε μάλιστα τότε 50 λίρες.

Η αναζήτηση δεν σταμάτησε 17 χρόνια

Όπως και να έχει το παιδί το μεγάλωσε εκείνη και μάλιστα με πολλή αγάπη, κάποια στιγμή παντρεύτηκε κιόλας, χωρίς να πει ποτέ σε κανέναν ότι το παιδί ήταν «υιοθετημένο» ή απαχθέν –ακόμα και στον σύζυγο είχε πει ότι το παιδί ήταν δικό της. Eκεινη εργαζόταν σαν ράφτρα και ο άντρας της ήταν ηλεκτρολογος

Ζούσε σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων απο τη βιολογική οικογένεια του κοριτσιού, αλλά οι δρόμοι τους δεν συναντήθηκαν μέχρι πέρσι.

Το έφερε όμως η τύχη και στο λύκειο όπου φοιτούσε η Ζιφανι ενεγράφη το 2015 ένα νέο κορίτσι. Η μικρή πρόσεξε πόσο πολύ της έμοιαζε μια τελειόφοιτη και το είπε στη μαμά της. Εκείνη (που όλα αυτά τα χρόνια γιόρταζε κάθε χρόνο τα γενέθλια της κόρης που της είχαν κλέψει και δεν είχε πάψει να την αναζητεί) πήγε στο σχολείο και όταν είδε την «μεγάλη» συμμαθήτρια της κόρης της εντυπωσιάσθηκε από την ομοιότητα και απαίτησε να γίνει εξέταση DNA. Η εξέταση τελικά απέδειξε ότι όντως επρόκειτο για την χαμένη κορη της.

Η «μητέρα» της Ζίφανι ανακρίθηκε και αναγκάστηκε να πει ότι η κόρη της ήταν υιοθετημένη αλλά επέμεινε ότι δεν την είχε απαγάγει.

Ασκηθηκαν διώξεις και η γυναίκα που μεγάλωσε το κορίτσι την περασμένη Παρασκευή καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή.

Το κορίτσι αρχικά στάλθηκε στους βιολογικούς γονείς του (αν και έχουν χωρίσει), όμως δεν θέλησε να μείνει μαζί τους και με τις τρεις αδελφές της (το ζευγάρι είχε αποκτήσει και άλλα παιδιά)

Η Ζίφανι (με καλυμμένο το πρόσωπο) με την σχεδόν δίδυμη (λογω οιμοιότητας) αδελφή της

Παρότι βρήκε μια οικογένεια «έτοιμη» με αδέλφια και με καλά οικονομικά, σε αντίθεση με την φτωχική οικογένεια των «απαγωγέων», δεν μπορεσε παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες  να ενταχθεί

«Δεν καταλαβαίνετε ότι εσείς την λέτε απαγωγέα, αλλά για εμένα είναι η μητέρα μου», είπε η ίδια στους δημοσιογράφους όταν την ρώτησαν γιατί΄δεν αποστασιοποιείται από την απαγωγέα και τον άντρα της.

Τελικά το κορίτσι έφυγε από τους βιολογικούς της γονείς μόλις 2 μήνες μετά την «επανένωσή» τους, έξαλλη που της απαγόρευαν δια νόμου να συναντήσει τη γυναίκα που τη μεγάλωσε. Τώρα μένει  και ι πάλι στο «σπίτι της», δηλαδή εκεί που μεγάλωσε, μαζί με τον άνθρωπο που θεωρεί πατέρα της. Έχει μάλιστα μπλοκάρει το τηλέφωνο ώστε να μην μπορούν να την καλούν οι βιολογικοί της γονείς.

Πάντως μάρτυρες στη δίκη αποδυνάμωσαν πλήρως τα επιχειρήματα της μητέρας-απαγωγέα, γιατί παρότι πέρασαν πολλά χρόνια, την αναγνώρισαν. Συγκεκριμένα, η ίδια (ή κάποια που της έμοιαζε  πολύ) είχε πάει και είχε πιάσει κουβέντα με τη λεχώνα μητέρα της Ζίφανι. Κάποια στιγμή, η λεχώνα αποκοιμήθηκε και όταν μετά από λίγο ξύπνησε, το μωρό της δεν ήταν πια δίπλα της. Και η ίδια και άλλες μητέρες είπαν ότι αναγνώρισαν την δράστιδα και ότι είχε ντυθεί νοσοκόμα.

Η αποκάλυψη της αλήθειας κανείς δεν ξέρει τελικά ποιον ακριβώς βοήθησε και όσο μοιρολατρικό κι αν μοιάζει, εγείρεται πραγματικά ένα ζήτημα αν σε τέτοιες περιπτώσεις όπου ο απαγωγέας έχει αναθρέψει το παιδί με τόση αγάπη πρέπει να «τρώει» δέκα χρόνια φυλακή ή και γενικά αν αυτή καθαυτή η ανεύρεση συνέβαλε σε κάτι

*η 19χρονη είναι ψυχκά ερείπιο γιατί παρότι επιλέγει τον μη βιολογικό πατέρα της,  δεν παύει να ξέρει την τραγική ιστορία της και ότι σε απόσταση πέτνε χιλιομέτρων έχει μια μητέρα και έναν πατέρα για τους οποίους δεν αισθάνεται τίποτα

*τα αδέλφια της που χάρηκαν τρομερά όταν την ξαναβρήκαν, μη συνειδητοποιώντας την κατάσταση της τότε 17χρονης νόμισαν ότι εν μια νυκτί θα ξαναγίνονταν οικογένεια και τώρα νιώθουν ότι ξανάχασαν την αδελφή τους. Σημειωτέον ότι σε όλη τους τη ζωή  γιόρταζαν κάθε χρόνο τα γενέθλιά της απαχθείσης αδελφής τους….

*οι βιολογικοί γονείς χώρισαν λίγους μήνες μετά την ανεύρεση της κόρης τους και ένας βασικός λόγος ήταν αυτό καθαυτό το στρες της επανένωσης

*Ο βιολογικός πατέρας δεν επιτρεπόταν να αγκαλιάζει την κόρη του χωρίς να είναι παρών τρίτος -ακραίο μέτρο που το επεδίωξε όμως η ίδια η κόρη, έξαλλη που δεν την άφηνε εκείνος και η βιολογική μητέρα να έχει  οιαδήποτε επαφή με τη μόνη γυναίκα που είχε βιώσει ως  μάνα της. «Μια μέρα έκλαιγε και ήθελα να την αγκαλιάσω, ήταν το παιδί μου, κι όμως δεν επιτρεπόταν…. Δεν ήταν ζωή αυτή…»

*η απαγωγέας είναι στη φυλακή και μακριά από το παιδί που λάτρεψε

*ο «πατέρας»  έμαθε ότι η γυναίκα του δεν ήταν μητέρα του παιδιού  αλλά αυτό δεν τον έκανε να  νιώθει λιγότερο πατέρας και αγαπά την κόρη του, πλην έχει ανατραπεί και η δική του ζωή (σύμφωνα με πληροφορίες η δράστις είχε αποβάλει αλλά το έκρυψε από τον άνδρα της και παρουσίασε την κόρη ως δική τους ενώ σύμφωνα με άλλες τον γνώρισε μετά, δεν ξέρουμε τι από τα δύο ισχύει). Πάντως όπως και να έχει ο άνθρωπος αγκάλιασε αυτό το παιδί με αγάπη που δεν μειώθηκε από τις αποκαλύψεις,

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here