Ραχόι: Κανείς δεν μπορεί για όλους τους Καταλανούς

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Καταλονία δείχνουν ότι κανείς δεν μπορεί να μιλά στο όνομα όλων των Καταλανών, καθώς έδειξαν πολυσυλλεκτικότητα απόψεων και θέσεων, τόνισε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Πρόσθεσε δε ότι «κάτι έχει σπάσει μέσα στην καταλανική κοινωνία και θα πάρει καιρό για να το επισκευάσουμε», ενώ είπε ότι πλέον τα καταλανικά κόμματα έχουν υποχρεώση να εργαστούν για τον σχηματισμό τοπικής κυβέρνησης «μέσα στο πλαίσιο του νόμου», υπονοώντας ότι μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να θέσει εκ νέου θέμα απόσχισης από την Ισπανία.

Ο κ. Ραχόι υπερασπίστηκε την εφαρμογή του άρθρου 155 του ισπανικού συντάγματος για την προσωρινή άρση της αυτονομίας της Καταλονίας, σημειώνοντας ότι έγινε με τον ορθό τρόπο.

«Ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση η οποία θα σχηματιστεί στην Καταλονία δεν θα παραβιάσει τον νόμο, εγώ θα την αντιμετωπίσω όπως οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση αυτόνομης επαρχίας της Ισπανίας», υπογράμμισε ο Ισπανός κεντροδεξιός πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος πρότεινε συνομιλίες σε έδαφος εκτός Ισπανίας, ο Μαριάνο Ραχόι είπε ότι θα καθίσει στο τραπέζι με τον ηγέτη του κόμματος που κέρδισε τις εκλογές, δηλαδή με την Ινές Αριμάδας των κεντρώων – ενωτικών Ciudadanos.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο εθνικών βουλευτικών εκλογών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here