Καταλονία: Κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία τα κόμματα των αυτονομιστών, δείχνουν τα exit polls-Προηγούνται Ciudadanos,ΕRC

Κοντά στην εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας φερονται να είναι τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας, σύμφωνα με exit poll που δημοσίευσε η εφημερίδα La Vanguardia, μόλις έκλεισαν οι κάλπες των περιφερειακών εκλογών.

Tα κόμματα υπέρ της αυτονομίας αναμένεται να εξασφαλίσουν 67-71 έδρες εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου. Για να εξασφαλίσει ένα κόμμα πλειοψηφία στη Βουλή, θα πρέπει να καταλαμβάνει 68 έδρες.

Βάσει του exit poll, οι Ciudadanos που υποστηρίζουν την ενότητα με την Ισπανία και το κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας, η Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας( Esquerra Republicana De Catalunya, ERC)  εμφανίζονται να συγκεντρώνουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό εδρών.

Βάσει του exit poll, οι CIUDADANOS οι οποίοι υποστηρίζουν την ενότητα με την Ισπανία και το κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας, οι ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA εμφανίζονται να συγκεντρώνουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό εδρών στο νέο κοινοβούλιο, με τους CIUDADANOS να έχουν μικρό προβάδισμα (34-37 και 34-36 αντίστοιχα).

Ωστόσο τα κόμματα υπέρ της αυτονομίας αναμένεται να εξασφαλίσουν 67-71 έδρες εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το exit poll.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here