Φωτίου: Παράταση στις αιτήσεις κοινωνικού μερίσματος για διόρθωση αδικιών-αστοχιών.Πάνω από 1.300.000 οι δικαιούχοι-Στις 3.000.000 οι αιτήσεις

Θα υπάρξει ολιγοήμερη παράταση στις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος για πολίτες που ενδέχεται να το δικαιούνται αλλά δεν έγινε δεκτή η αίτηση τους από το σύστημα. Οπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, στο Ραδιόφωνο 24/7 μέσω της παράτασης που θα υπάρξει, θα διορθωθούν οι όποιες αστοχίες έχουν γίνει στη διαδικασία. Συνολικά έχουν υποβληθεί πάνω 3.000.000 αιτήσεις ενώ πάνω από 1.300.000 θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα.

“Για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι το οποίο είναι μοναδικό. Πάνω από 5,800,000 δοκίμασαν αν είναι δικαιούχοι και αναδείχθηκαν λάθη στις φορολογικές δηλώσεις. Είδαν οι πολίτες ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις φορολογικές τους δηλώσεις. Έγιναν πολλά λάθη στα θέματα φιλοξενίας” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια, τα κριτήρια με τα οποία θα έπαιρναν το κοινωνικό μέρισμα οι πολίτες ήταν σαφή, εδραιώθηκε μια νέα σχέση του δημοσίου και του πολίτη, ζητήθηκε η συναίνεση του για να διασταυρωθούν τα στοιχεία του, ενώ ένα κομμάτι του πληθυσμού που δεν είχε πάρει τίποτα, που είχε 0 εισόδημα, και δεν είχε ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ, έγινε γνωστό μέσω του μερίσματος που θα λάβει.

Επιπρόσθετα, η κ. Φωτίου υπογράμμισε πως αποκτάται μια εικόνα ότι μπορεί το κράτος να λειτουργήσει, καθώς πριν από αυτές τις 17 μέρες δεν υπήρχε αυτή η “αυτοπεποίθηση” για να υπάρχει η γνώση για το τι συμβαίνει στα μεγαλύτερα μέρη του πληθυσμού. “Με το κοινωνικό μέρισμα ξεκίνησε η ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας”, είπε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα της μαύρης οικονομίας, δηλαδή της διαφεύγουσας εργασίας, είναι σύνθετο θέμα. Δεν θα το έλυνε το κοινωνικό μέρισμα. Όμως ανέδειξε πλευρές του που μπόρεσε να το αποκαλύψει. (…) Στην πραγματικότητα, ανακαλύπτονται όψεις της μαύρης εργασίας”, κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here