Φίλης: Ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα μπορεί να καταργήσει τις ρυθμίσεις για τις απεργίες

Ενα πραγματικά ρωμαλέο εργατικό κίνημα μπορεί με τη μαζική και συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων να καταργήσει στην πράξη τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τις απεργίες, δήλωσε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ο κ.Φίλης αναφερόμενος στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου είπε ότι πρόκειται για μια απαίτηση των δανειστών, σε συνεργασία προφανώς με εγχώριους κύκλους εργοδοτών.

Ο πρώην υπουργός  ζητεί να υπάρξει συμπληρωματική νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας για τα λαϊκά στρώματα, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ένα αίτημα πολλών συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλα κόμματα. Καλεί παράλληλα σε «επαγρύπνηση» τα κινήματα αλληλεγγύης, τις αριστερές οργανώσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να ενδυναμώσουν την παρουσία τους δίπλα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς «χωρίς να τους υποκαθιστούν και χωρίς να αφήνουν την παραμικρή αφορμή να κατηγορηθούν από τα συστημικά μέσα ότι προστατεύουν ‘λαμόγια’ και μπαταχτσήδες».

Ζητεί ακόμη ενημέρωση για την πώληση του 40% του λιγνιτικού παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ. Οπως αναφέρει «πρέπει να αξιολογήσουμε την τελική συμφωνία γιατί ο τομέας της ενέργειας έχει τεράστια στρατηγική σημασία μπροστά στην οποία ακόμα και η πώληση ενός ακόμη 17% της ΔΕΗ και μάλιστα για 100 μόλις εκατομμύρια είναι ένα αμελητέο ποσό».

Υπογραμμίζει τέλος ότι «με την ευρύτερη δυνατή εθνική συμφωνία και στήριξη η κυβέρνηση πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί το ζήτημα των πλεονασμάτων σε συνάρτηση με το χρέος ώστε αυτά να πέσουν κάτω από το 2% του ΑΕΠ και να σταματήσουν να πριονίζουν τα πόδια της ανάπτυξης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here