Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση σήμερα στο Σύνταγμα

 

 

Σήμερα,  Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα -τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα απο χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση στο Σύνταγμα και πορεία από τη Βουλή στα κεντρικά γραφεία της Χρυσης Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων.

Πλήθος σωματείων εργαζομένων και συνομοσπονδίες, οργανώσεις, κόμματα και πολλές προσωπικότητες καλούν σε συμμετοχή.

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη δολοφονείται στο Κερατσίνι ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, στοχοποιημένος για την αντιφασιστική του δράση. Για την υπόθεση προφυλακίζονται χρυσαυγίτες, αναμεσά τους και βουλευτές ( η δίκη συνεχίζεται μέχρι σήμερα) ενώ αναλαμβάνει επίσημα την ευθύνη για την δολοφονία του Φύσσα ο αρχηγός της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η λίστα από τις φασιστικές επιθέσεις είναι μεγάλη (δολοφονία Σαχτζάτ Λουκμάν, ξυλοδαρμός αιγύπτιων ψαράδων, επιθέσεις σε καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς/αντιφασίστες).

Από την ακροαματική διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής, έχει ήδη προκύψει η πλήρης επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου όχι μόνο όσον αφορά την τέλεση των επί μέρους κακουργηματικών πράξεων, αλλά και όσον αφορά την διάπραξή τους στο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης , υπό την εποπτεία, διεύθυνση και καθοδήγηση της ηγεσίας της.

 

 

 

 

 

Την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η οποία θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά.

Εκεί, έχει ήδη ανακοινωθεί από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα εκδήλωση με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;», στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.

Η δήλωση της οικογένειας Φύσσα

«Φέτος συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι» τονίζει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα σε δήλωση της.

Έτσι θελήσαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση ενημέρωσης και στήριξης, με κεντρικό άξονα τη δικαστική μάχη κατά της Χρυσής Αυγής, μια μάχη που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015. Εκτός από το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης, θα προβληθούν με οπτικοακουστικά μέσα όσα έχουν προκύψει μέχρι σήμερα στο δικαστήριο, αλλά και στοιχεία για την συνολική δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Με αυτή την εκδήλωση, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here