Ομόφωνα αθώος ο Μάριος Ζέρβας. Κατέρρευσε το παράλογο κατηγορητήριο

 

Μετά από επτά χρόνια δικαστικής «ομηρείας» ο Μάριος Ζέρβας, ο… βομβιστής με τα ράστα και το σαμπουάν αθώωθηκε πανηγυρικά, χθες Τρίτη, από το  Τριμελές Εφετείο Αθηνών. Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που πρότεινε την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.

«Πρέπει επιτέλους το Κράτος, η Ασφάλεια, τα ΜΑΤ να σοβαρευτούν και να αλλάξουν στάση αντιμετώπισης των ανθρώπων που διεκδικούν το δίκιο τους» τόνισε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της.

Τρείς άνδρες των ΜΑΤ κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας. Από τους τρείς ο ένας δεν προσήλθε. Οι υπόλοιποι υπέπεσαν σε αντιφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις δεκάδες μαρτυρίες και φωτογραφίες, που αποδείκνυαν την αθωότητά του, ο Μάριος Ζ. συνελήφθη τον Μάρτιο του 2010, κρατήθηκε 5 ημέρες στην ΓΑΔΑ και στη συνέχεια προφυλακίστηκε, με τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν να επιβαρύνονται με τον -καταργημένο πλέον κουκουλονόμο.

Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έπειτα από 40 ημέρες κράτησης στον Κορυδαλλό ύστερα από την πίεση και τις διαμαρτυρίες του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε πανελλαδικά.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης φορούσε στην πλάτη του ένα σακίδιο με σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης. Παρόλα αυτά κατηγορήθηκε για ρίψη και κατοχή μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και σκόπιμη σωματική βλάβη

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χωρίς να γνωρίζουμε την υπόθεση, εξάλλου έχουν περάσει από τότε περίπου εφτά (7) χρόνια και δεν διαθέτουμε τοσχετικό φάκελλο, θέλουμε να διαπιστώσουμε κι εμείς γι’ ακόμη μιά φορά, ότι δεν υπάρχουν δικαστές μόνο στο Βερολίνο, αλλά και κατ΄εξοχή στην Αθήνα και οπουδήποτε αλλού στην Πατριδα μας,την Ελλάδα! Οι όποιες εξαιρέσεις, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα της καλής Λειτουργίας της Δικαιοσύνης και στην χώρα μας: αυτό ακόμη και σήμερα, με όλες τις μάλλον τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή που αντιμετοπίζουν οι Δικαστές στο δύσκολο έργο τους, που όμως αντισταθμίζεται, τις περισσότερες φορές, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες της πλειοψηφίας των Δικαστών μας, που έχουν πολύ καλη μόρφωση και πλήρη επαγγελματική κατάρτιση.
    Με Τιμή
    Ιωάννης Χ. Βούλγαρης (ivoulga@law.duth.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here