17 από τους 38 πρόσφυγες «θετικοί» -Η ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Τουρκία

Συνολικά 17 από τους 38 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο, σε παραλία στην περιοχή Πλωμαρίου στις 4 Αυγούστου, βρέθηκαν, μετά την εξέτασή τους από τον ΕΟΔΥ, θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο αυξημένος αριθμός φορέων τον τελευταίο καιρό αποδίδεται στο ότι η Τουρκία έχει οξύτατο πρόβλημα διασποράς, που δεν εμφανίζεται στα επίσημα στοιχεία της χώρας,

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Μυτιλήνης, τα 17 άτομα, τα οποία έχουν συμπτώματα, θα παραμείνουν σε απομόνωση στη δομή καραντίνας στον χώρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ για 14 ημέρες, οπότε θα γίνει ο σχετικός επανέλεγχος.

Από την 1η Αυγούστου, έχουν φτάσει άλλες δύο βάρκες, εκτός από αυτήν στο Πλωμάρι με τους 38 επιβαίνοντες. Η μία βάρκα με 32 επιβαίνοντες έφτασε το βράδυ της 3ης Αυγούστου στην περιοχή των Μυστεγνών και η άλλη, στην οποία επέβαιναν 48 πρόσφυγες και μετανάστες, έφθασε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, 8 Αυγούστου, σε παραλία στη βόρεια-βορειοανατολική Λέσβο.

Σημειώνεται, ότι προληπτικά τίθενται πλέον όλες οι νέες αφίξεις σε απομόνωση είτε στη δομή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης είτε στην αντίστοιχη στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here