16χρονος Πακιστανός καταγγέλλει ότι τον απήγαγαν δυο Αλβανοί για λύτρα

Στη σύλληψη δύο Αλβανών για αρπαγή ανήλικου Πακιστανού προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκη.

Οι δυο  άνδρες, ηλικίας 49 και 30 ετών, μαζι με άλλους δυο συνεργους τους που αναζητουνται κατηγορουνται  για αρπαγή ανηλίκου κατά συναυτουργία, συμμορία και παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Η Αστυνομία παρενέβη όταν εμφανιστηκε στο αστυνομικό τμήμα στα Λαγκαδίκια ένας 16χορνος Πακιστανός ο οποιος κατήγγειλε οτι το βράδυ της  περασμένης Παρασκευής  δύο άγνωστα άτομα τον προσέγγισαν και τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο.  Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε παράπηγμα που βρισκόταν σε χωριό του δήμου Βόλβης, όπου θα τον κρατούσαν, παρά τη θέλησή του, μέχρις ότυ οι συγγενείς του κατέβαλαν ένα συγκεκριμένο ποσό -δεν ξέρουμε ουτε πόσα ούτε και γιατί. Σε λίγες ώρες, τα χαράματα του Σαββάτου, ο έφηβος διέφυγε και πήγε στην Αστυνομια

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει θέμα διακίνησης μεταναστών και αν οι Αλβανοί ζητουσαν χρήματα όχι επακριβώς ως λυτρα, αλλά ως «χρωστούμενα» τρόπον τινά για τη μεταφορά αλλοδαπών στην Ελλάδα κατά τις γνωστές συμφωνίες, 2.000 ευρώ το άτομο, με ένα ποσό να δίνεται προκαταβολικά και το άλλο με την άφιξη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here