16χρονο προσφυγόπουλο δίνει μάχη ζωής -έκκληση για αιμοπετάλια

Σε καθημερινή μετάγγιση αίματος υποβάλλεται ανήλικος πρόσφυγας, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 16χρονος πάσχει από σοβαρή αιματολογική διαταραχή που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διαγνωσθεί ως προς τα αίτια, οπότε  υποβάλλεται  αναγκαστικά (αφού δεν υπάρχει τρόπος θεαραπειας) καθημερινά σε  μετάγγιση αίματος

Το αγόρι φιλοξενείτο τον τελευταίο μήνα στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Ασυλο  «Η ‘Αρσις» και εξαρχής μετέβαινε στο νοσοκομείο για μετάγγιση αίματος.

Ωστόσο, εδώ και δύο βδομάδες κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του.

Υπάρχε μεγάλη ανάγκη για αιμοπετάλια  ομάδας 0+.

Όπως και για κάθε προσφορά αίματος έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι δότες πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια αποδοχής -υγιείς, να μην παίρνουν φάρμακα κ.λπ.. Ολικό αίμα συλλέγεται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο (μέσω ειδικού μηχανήματος)  όπως και σε μια απλή αιμοδοσία και στην συνέχεια διαχωρίζεται στα συστατικά του, πλάσμα, ερυθρά και αιμοπετάλια. Μόλις συλλεχθεί η κατάλληλη ποσότητα αιμοπεταλίων, τα ερυθρά και το πλάσμα επιστρέφονται πίσω στον αιμοδότη (μέσω της ίδιας γραμμής-δεν χρειάζεται άλλο τρύπημα). Η όλη διαδικασία διαρκεί περισσότερο από τη συνηθισμένη αιμοδοσία-περίπου μία ώρα.

Όσοι  θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και στα εξής τηλέφωνα επικοινωνίας: ΑΧΕΠΑ Αιμοδοσία 2310 993405, ΑΡΣΙΣ Ξενώνας 2310 694878, ΑΡΣΙΣ Γραφεία 2310 526150

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here