Συγκλονιστική μαρτυρία από τις φυλακές της Θήβας

Ξεκινάω, ό,τι πώ αφορά το σύνολο των φυλακών και ας μιλώ για την Θήβα πιο αναλυτικά,καθώς το έζησα!

Χτισμένη η φυλακή σε έλος,τσιμέντο και σίδερο,αυτήν την στιγμή αν η θερμοκρασία ειναι 40 εκεί μέσα είναι 45! Ο σωφρονιστικός κώδικας λέει πως για να μείνουν οι πόρτες των θαλάμων ανοιχτές, για να υπάρξει ενα ας πούμε ρευματάκι το μεσημέρι και δυό ώρες παραπάνω το βράδυ (απο εννέα να κλείσουν 11), η θερμοκρασία πρέπει να ξεπερνάει τους 38 βαθμούς,φυσικά δεν υπάρχουν κλιματιστικά!!

Οι θάλαμοι είναι χωρητικότητας 12 ατόμων,20-23 γυναίκες μέσα! Οι τουαλέτες μέσα στους θαλάμους δεν εχουν εξαερισμό ούτε παράθυρο (νομίζω δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια),η καθαριότητα γίνετε από τις κρατούμενες με δικά τους έξοδα σε χλωρίνες και απορρυπαντικά!οσες/οι δεν εχουν πόρους…η κοινωνική υπηρεσία τους προμηθεύει τα εξής:τέσσερα χαρτιά υγείας ενα πακέτο σερβιέτες, ενα σαπούνι, πέντε χούφτες σκόνη πλυσίματος και σε δύο μπουκαλάκια του μίσου λίτρου στην μέση αφρόλουτρο και σαμπουάν αυτά για έναν μήνα. Οταν τα παραλαμβάνεις υπογράφεις και το κόστος τους είναι 50 ευρώ!!!(αυτό τα λέει όλα).

Πάμε στην έρευνα!!!!!αφού θα εγκριθεί το ανοιχτό επισκεπτήριο,θα πάει μια μάνα στο κλειστό,με το τζάμι και με τηλέφωνο να μιλήσει θα κατέβει κάτω σε έναν χώρο με ένα ξύλινο τραπέζι να χωρίζει την κρατούμενη με τα μέλη της οικογένειας της, παρουσία σωφρονιστικού υπαλλήλου, αν είναι μικρό το παιδί σε αφήνουν να το αγκαλιάσεις, αν είναι μεγάλο μόνο άγγιγμα του χεριού(πως νοιώθει εκείνη την ώρα το φαντάζεστε;), τελειώνει το επισκεπτήριο και πρέπει πια να μπείς στην πτέρυγα…θα περάσεις απο την έρευνα θα σε ξεντύσουν τελείως, θα σε βάλουν να κάνεις βαθύ κάθισμα και να βήχεις (πιστεύω πως καταλαβαίνετε όλοι) και αφού εχεις υποστεί τον ύψιστο εξευτελισμό ως άνθρωπος, θα πας στην πτέρυγα.

Μπορούν να μπούν στους θαλάμους για να κάνουν έρευνα οτι ώρα θέλουν,να ξαναπεράσεις τον ίδιο εξευτελισμό της σωματικής έρευνας και να μην αφήσουν τίποτα που να μην ελεχθει θα αδειάσουν καφέδες,ζάχαρη,σκόνη για τα ρούχα στο πάτωμα και θα φύγουν….χωρίς να υπολογίσουν αν εσύ δεν εχεις χρήματα να πάρεις άλλα!!και δεν δικαιούσε να πάρεις απο την φυλακή.

Για τους εισαγγελείς τα είπα!!!αυτά μαζί με άλλα αιτήματα ζητάνε σήμερα οι κρατούμενοι!!!Οι φυλακισμένοι αγωνίζονται και θα συνεχίσουν για τα αυτονόητα.Στην κρίση σας αν τους σταθείτε!!!

Πρίν λίγο ενημερώθηκα πως ηδη τέσσερις γυναίκες στην Θήβα εχουν λιποθυμήσει απο τον καύσωνα,μιλάμε για μια πτέρυγα!!για τις άλλες δεν ξέρουμε! Ισως να νομίζετε πως σήμερα τρελάθηκα!!

Δέστε την φωτογραφία…..κελί μωρομάνας….αν σας φαίνετε μεγάλο,είναι γιατί είναι τραβηγμένη απο έξω με ανοιχτή πόρτα,φανταστείτε με τον καύσωνα,κλειστή την πόρτα!!!

Πηγή: fb Σαββατούλα Καλπακίδου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here