15χρονος στην εντατική απο απόστημα σε τραπεζίτη – Αν είχαν βγάλει εξαρχής πανοραμική….

Ενα 15χρονο αγόρι που υπέφερε απο «απλό πονόδοντο» και η οικογένειά του βίωσαν μεγάλη περιπέτεια υγείας που κατέληξε με το άτυχο παιδί να μένει εβδομάδες στην εντατική μονάδα και επιπλέον να  κολλάει και μικρόβιο μέσα στο νοσοκομείο.

Αν οι γιατροί στο Ηράκλειο Κρήτης είχαν βγάλει εξαρχής μια πανοραμική ακτινογραφία θα είχαν δει αυτό που ανακάλυψαν εκ των υστέρων και το αγόρι δεν θα είχε κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του. Ομως δεν αμελούν μόνο στην Ελλάδα να βγάλουν την Πανοραμική. Προ 20 ημερών πέθανε από την ίδια αιτία ένας 26χρονος Αμερικανός που το απόστημά του αντιμετωπίστηκε με απλή αντιβίωση και τελικά του προκάλεσε σηψαιμία. Υπενθυμίζουμε  και την περίπτωση του άτυχου Έλληνα κρατουμενου που πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου επειδή μετά από 10 μέρες παραπόνων οι φυλακές ακόμα δεν είχαν βρει γναθωχειρουργό να φροντίσει επεμβατικα το σοβαρό απόστημα στο δόντι του νέου.

Όσον αφορά στον 15χρονο, όλα ξεκίνησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον ανήλικο να υποφέρει από πονόδοντο.

«Ο πόνος ήταν ισχυρός και επειδή ήταν γιορτές και ο οδοντίατρός μας έλειπε τον πήγα στο ΠΑΓΝΗ το οποίο και εφημέρευε. Εκεί οι γιατροί τον εξέτασαν, του έδωσαν αντιβίωση και επιστρέψαμε στο σπίτι μας», είπε  η μητέρα.

Την επόμενη ημέρα ο πόνος έγινε οξύτερος και η μητέρα πήγε το γιο της στο Βενιζέλειο.

«Εκεί οι γιατροί καθάρισαν το δόντι, του έδωσαν ξανά αντιβίωση και επιστρέψαμε και πάλι στο σπίτι», εξιστορεί η μητέρα.

Εντούτοις ο πόνος επιδεινώθηκε οπότε η μητέρα ξαναπηγαίνει το παιδί της στο ΠΑΓΝΗ, όπου οι γιατροί κάνουν πανοραμική ακτινογραφία και διαπιστώνουν ότι στην περιοχή του τραπεζίτη έχει δημιουργηθεί ένα «δύσκολο, μεγάλο απόστημα». Υποβάλλουν τον έφηβο σε επέμβαση που κρατά 2 ώρες, αλλά το απόστημα έχει «προχωρήσει» στο λαιμό και παρότι το «καθαρίζουν», το παιδί έχει δυσχέρεια στην αναπνοή και το εισάγουν στην εντατική. Εκεί το άτυχο αγόρι δίνει κι άλλη μάχη, καθώς ανεβάζει υψηλό πυρετό από μικρόβιο ενδονοσοκομειακό («δύσκολα» μικροβια που δυστυχώς μεταδίδονται εντός των νοσοκομείων σε χειρουργημένους ή και κατόπιν μικροεπεμβάσεων αν είναι το «τυχερό» τους).

Το άτυχο παιδί, πρησμένο και διασωληνωμένο μένει στην Εντατική 3 ολόκληρες εβδομάδες  και σταδιακά η υγεία του βελτιώνεται. Εχουν περάσει 2 μήνες, το αγόρι έχασε 14 κιλά, αλλά είναι ζωντανό και αναρρώνει

Η κρητική ειδησεογραφική ιστοσελίδα cretapost επικοινώνησε  με τον κοινό διοικητή των δυο νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γ. Τασσόπουλο ο οποίος ανέφερε πως έχει ξεκινήσει και επίσημα η διερεύνηση του θέματος.

«Διερευνούμε κάθε περίπτωση. Έχει ζητηθεί και εγγράφως να γίνει η διερεύνηση του περιστατικού προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες ή αν υπήρξε κάποιο θέμα ολιγωρίας», είπε. «Το θέμα θα διερευννθεί από την ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here