15 χρόνια κάθειρξη (!) σε καθαρίστρια που εμφάνισε πλαστό απολυτήριο δημοτικού για να πλένει σκάλες

Μια 50χρονη γυναίκα καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη με τη βαρύγδουπη κατηγορία της πλαστογράφησης δημοσίου εγγράφου με χρήση, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των  150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Τι ακριβώς είχε κάνει όμως;

Ηταν μια ταλαίπωρη 30άρα όταν 20 χρόνια πριν κλήθηκε να συντηρήσει την οικογένειά της. Για να πιάσει δουλειά σαν καθαρίστρια στο σχολείο του χωριού της κάπου στη Θεσσαλία, έπρεπε να είχε τελειώσει το δημοτικό. Πήγε λοιπόν ξανά στο δημοτικό  που δεν της είχε επιτρέψει η ζωή να τελειώσει και έφτασε στην Ε δημοτικού. Ομως οι ανάγκες δεν περίμεναν άλλο ένα χρόνο και για να πιάσει δουλειά έκανε το Ε στο δημόσιο έγγραφο  ΣΤ, ώστε να φαίνεται ότι πήρε απολυτήριο δημοτικού.  Το υπέβαλε και κατάφερε να την προσλάβουν ως καθαρίστρια σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό, επάγγελμα που άσκησε επιμελώς όπως όλοι κατέθεσαν για 20 χρόνια

Πλην όμως το πλαστό απολυτήριο βγήκε στη φόρα και η γυναίκα οδηγήθηκε στο δικαστήριο, γιατί με αυτό το πλαστό έγγραφο εισέπραττε όλα αυτά τα χρόνια μισθούς που δεν θα μπορούσε ποτέ να είχε εισπράξει  «αν δεν είχε εξαπατήσει το δημόσιο». Το άθροισμα των μισθών και η συνεχής καταβολή τους συνιστούσαν  «απάτη κατ’  εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των  150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου»

Της επεβλήθη κάθειρξη 15 ετών!

Η καταδικασθείσα άσκησε έφεση η οποία είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here