Φυλακη για εμπρησμό σε καταυλισμό μεταναστών στην Ιταλία είχε κάνει ο καταζητούμενος για το φορτηγό του Βερολίνου

Τέσσερα χρόνια σε ιταλικές φυλακές για εμπρησμό είχε εκτίσει ο καταζητουμενος Τυνήσιος Ανίς Αμρί στη Γερμανία για τη φονική επίθεση με το φορτηγό

Συγκεκριμενα, είχε βάλει φωτιάστον καταυλισμό μεταναστων στη Λαμπεντουζα το 2011

Ο πατέρας του δήλωσε στις αρχές ότι από όσο γνωρίζει ο γιος του είχε πάει μετανάστης στη Γερμανία πριν από ένα χρόνο

Σε βάρος του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και η γερμανική αστυνομία τον έχει επικηρύξει για 100.000 ευρώ. Την ευθύνη της επίθεσης έχει αναλάβει ως συνήθως το ISIS.

Η έρευνα έχει επικεντρωθεί στον Αμρί μετά τον εντοπισμό εγγράφων του στην νταλίκα με την οποία διενεργήθηκε η επίθεση. Εντούτοις ακόμα δεν είναι βέβαιο ότι οδηγουσε την νταλίκα. Είναι απλά βέβαιο ότι οι Γερμανοι τον θεωρουσαν υποπτο για σχέσεις με σαλαφιστές και με το  ISIS και ότι προγραμμάτιζαν την απέλασή του. (Οι σαλαφιστές, από τη λεξη σαλάφ: πρόγονοι, ειναι φανατικοι μουσουλμανοι αλλά όχι όλοι τους τζιχαντιστες, πάντως  είναι οι πουριτανοι του ισλαμισμου, τάσσονται υπέρ της σαρία, δηλαδή του ισλαμικου νόμου, απορρίπτουν τον εκσυγχνονισμό της θρησκείας τους. Μια μειοψηφία τους είναι τζιχαντιστές)

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόταν στη «μαύρη λίστα» απαγόρευσης  εισόδου στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, τηνυσιακή εφημερίδα υποστήριξε πως ερευνητές από την Τύνιδα εξέτασαν τους συγγενείς του Αμρί που ζουν στην περιφέρεια Καϊρουάν. Οι συγγενείς του υποστήριξαν πως δεν είχαν καμία επαφή μαζί του από τότε που έφυγε από τη χώρα, το 2010. Το Καϊρουάν θεωρείται σαλαφιστικό «προπύργιο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here