Καταδικάστηκαν συνδικαλιστές για απεργιακή κινητοποίηση

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στους Εύη Καρυδάκη (Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας) και Θ. Τσαλούχα (πρώην μέλος του ΔΣ) για την απεργιακή περιφρούρηση του αμαξοστασίου Βόλου στις 26/11/2012, στο πλαίσιο των πολυήμερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που είχαν αποφασίσει οι Γενικές Συνελεύσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις της τότε συγκυβέρνησης.

Την απόφαση του δικαστηρίου καταδικάζει με σημερινή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και ζητά από συλλόγους και φορείς να εκδώσουν ψηφίσματα καταδίκης και να απαντήσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην ποινικοποίηση της πάλης των εργαζομένων, στην προσπάθεια να μετατραπούν η δράση των συνδικαλιστών και η απεργία σε αδίκημα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κατάπτυστη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου που καταδίκασε τους συναδέλφους Θεόδωρο Τσαλούχα και Εύη Καρυδάκη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων του 2012. Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να εκδώσουν άμεσα ψηφίσματα καταδίκης και να απαντήσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην ποινικοποίηση της πάλης των εργαζομένων, στην προσπάθεια να μετατραπούν η δράση των συνδικαλιστών και η απεργία σε αδίκημα.

Η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, με ένα κρεσέντο σκοταδισμού και αποκορύφωμά του ότι «άποψή» της είναι πως απαγορεύεται να απεργούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου, επιβεβαίωσε ότι προσήλθε στη δίκη με έτοιμη από τα πριν απόφαση. Απόφαση που εκπορεύεται από την κυβερνητική πολιτική και την προσπάθεια τώρα στα πλαίσια των νέων μέτρων να απαγορευτεί η συνδικαλιστική δράση, να μπουν νέα εμπόδια στην οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων για να περνάν με μεγαλύτερη ευκολία τα μέτρα και οι επιδιώξεις κυβερνήσεων και κεφαλαίου.

Η νέα αυτή ωμή επέμβαση της δικαιοσύνης στη συνδικαλιστική δράση έχει στόχο. Όσες προσπάθειες κι αν κάνει το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους για να φιμώσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Στο στόχαστρό τους είναι οι εργαζόμενοι, στους οποίους θέλουν να περάσουν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Δεν θα τους περάσει! Με συσπείρωση στα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, με αλλαγή του συσχετισμού όπου το τιμόνι είναι στα χέρια των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, οι εργαζόμενοι μπορούν να βγουν στην αντεπίθεση. Να επιβάλλουν το δίκιο τους, να κάνουν πράξη το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here