Στους 120 νεκροί- Πολλοί αγνοούμενοι στην Ιταλία – Σκάβουν ακόμα και με τα χέρια στα 5 ισοπεδωμένα χωριά (upd)

Στους 120 έχουν ανέλθει οι νεκροί από τον καταστρεπτικό σεισμό στη Κεντρική Ιταλία, όπως είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ενώ πολλοί είναι ακόμη οι αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια των πέντε χωριών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον εγκέλαδο κι έχουν σχεδόν ισοπεδωθεί. 

Καθώς δυστυχώς η μεγάλη δόνηση των 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.30 τη νύχτα (την ίδια ώρα ακριβώς με τον φονικό σεισμό του 2009 στην ίδια περιοχή που είχε στοιχισει  τότε τη ζωή σε πάνω από 300 κατοίκους), οι περισσότεροι κοιμούνταν και δεν πρόλαβαν να βγουν έξω. Η  δόνηση κράτησε 17 δευτερόλεπτα, αλλά όταν σε πιάνει στον ύπνο,  αυτά τα λιγοστά δευτερόλεπτα δεν αρκούν….

Από τα ερείπια ανασύρονται διαρκώς επιζήσαντες, αλλά δυστυχώς και νεκροί….

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το επίκεντρο της δόνησης είχε βάθος μόλις 4 χλμ  και αυτό επέτεινε την καταστροφικότητα του σεισμού, ήταν δε σε απόσταση μόλις 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι (γύρω στα 100 χλμ. από τη Ρώμη)

Μετά το μεγάλο σεισμό ακολούθησαν αλλοι δύο των 5 ρίχτερ και πάνω από 50 μικρότεροι μετασεισμοί, σχεδόν ένας ανά πεντάλεπτο!

Στη φωτογραφία κάτω φαίνεται η έκταση των ζημιών αφού τα χωριά  Ακούμολι και Αματρίτσε έχουν σχεδόν ισοπεδωθεί!

Ο δήμαρχος του Αματρίτσε έλεγε αποκαρδιωμένος πριν από λίγο στην τηλεόραση ότι

    «Ψάχνουμε ένα σημείο στο οποίο να μεταφέρουμε τους νεκρούς, γιατί το μισό νοσοκομείο του χωριού  γκρεμίστηκε και οι κεντρικοί δρόμοι είναι κλειστού από κατολισθήσεις»

Και εδώ η συγκλονιστική εικόνα ενός άνδρα που κλαίει γιατί δεν βρήκε το μωρό ζωντανό και μετά παίρνει στοργικά από εκεί ό,τι μπορεί…. το καροτσάκι του…..

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here