Στο αρχείο οδεύει η μηνυτήρια αναφορά του Χρ.Σπίρτζη για την DIGEA

Προς αρχειοθέτηση οδεύει η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης για το θέμα της DIGEA.

Στηn αναφορά του ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού  με την κατακύρωση στη μία διαγωνιζόμενη εταιρεία τη DIGEA, κάτω από  άνισες συνθήκες που εξασφάλιζαν τη διακριτική  της μεταχείριση. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αναφοράς του κ. Σπίρτζη, υπήρξε παράβαση της εθνικής αλλά και κοινοτικής νομοθεσίας καθώς δεν μπορούσε να συμπίπτει ο  δικαιοπάροχος (δηλ. τα τηλεοπτικά κανάλια) με τον υπερθεματιστή.

Μετά την έρευνα ωστόσο που διενήργησε η εισαγγελέας Χριστιάνα Φραγκιά μαζί με τους συναδέλφους της Ελένη Τουλουπάκη  και Γ. Καλούδη έκρινε, επικαλούμενη την πιο πρόσφατη διάταξη του ν. 4070/2012  ότι αρκεί ο ανάδοχος να έχει « διαφορετική νομική   προσωπικότητα».

Ως εκ τούτου, η εισαγγελική λειτουργός αποτιμώντας όσα ρητά προβλέπονται από τη συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη δεν έκρινε ότι συντρέχει τυπικά κώλυμα στη DIGEA να ανακηρυχτεί υπερθεματίστρια του διαγωνισμού. 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here