Τουρκία: Απέσυραν το νόμο της ντροπής που αθωώνει βιαστές παιδιών

 

 

Μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε στην Τουρκία η προώθηση του νομοσχεδίου που αθώωνε βιαστές παιδιών σε περίπτωση που παντρεύονταν τα ανήλικα θύματά τους , ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ  ανακοίνωσε την απόσυρσή του. 

Το νομοσχέδιο είχε προκαλέσει  θύελλα αντιδράσεων τόσο από βουλευτές της αντιπολίτευσης, όσο και από οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών και πολιτών. Πάνω από 800.000 Τούρκοι υπέγραψαν αίτηση στο Διαδίκτυο για την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη και άλλες τουρκικές πόλεις.

«Οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής βίας σε βάρος παιδιών είναι έγκλημα και πρέπει να τιμωρείται ως τέτοιο» τόνισαν σε κοινή τους ανακοίνωση το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA), η Μονάδα των ΗΕ για την Ισότητα των Φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών (UN Women) και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).

«Θεωρώ άκρως οφέλιμο, η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπ’ όψη τις επικρίσεις και προτάσεις που προέρχονται από διάφορα στρώματα της κοινωνίας, να λύσει αυτό το θέμα με ευρεία συναίνεση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here