Φυλάκιση 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Π.Τατούλη

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, για παράβαση καθήκοντος.

Όπως αναφέρει το www.eleftheriaonline.gr, τη σχετική μήνυση έχει καταθέσει η εφημερίδα «Ελευθερία», υποστηρίζοντας ότι υπέστη «αυθαίρετο, παράνομο και εκδικητικό τρόπο αποκλεισμού από την δημοσίευση διακηρύξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως αντίποινα εκ μέρους Τατούλη – Νικολάκου της έντονης πολιτικής κριτικής που τους ασκούσε και συνεχίζει να τους ασκεί η εφημερίδα».

Σύμφωνα με το Ν. 3548/2007 προβλέπεται ίση κατανομή των δημοσιεύσεων στις εφημερίδες που έχουν το σχετικό από το νόμο δικαίωμα. Παρ’ όλα αυτά, πάντα σύμφωνα με την «Ελευθερία» το ηγετικό δίδυμο της Περιφέρειας αγνόησε επί διετία (2011-2012) το νόμο και τον εφάρμοσε μόνο με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Το αδίκημα όμως είχε συντελεστεί στην διάρκεια της πρώτης διετίας της θητείας τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here