Απαλλάσσονται Ρέστης και Πάλλης για τη χορήγηση δανείων από την FBB

Απαλλάσσεται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης από όλες τις κατηγορίες που αφορούν τη χορήγηση δύο δανείων, συνολικού ύψους 15,8 εκ. ευρώ, το 2012, από τη Τράπεζα FBB.  Μαζί του, απαλλάσσονται  ο άλλοτε στενός συνεργάτης του,  Αναστάσιος Πάλλης και τα στελέχη της  τράπεζας FBB, συμφερόντων του κ. Ρέστη, τα οποία είχαν εμπλακεί στη χορήγηση των δανείων που είχαν χαρακτηριστεί ως επισφαλή. Κατηγορούνταν για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση και της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Κομβικό ρόλο στην απαλλαγή του Β. Ρέστη έπαιξε το γεγονός ότι κατέβαλε όλο το ποσό των δανείων, γεγονός άλλωστε που είχε συνεκτιμηθεί και από την ανακρίτρια διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη η οποία με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, είχε εκδώσει τη διάταξη για την αποφυλάκιση του εφοπλιστή, πέντε μήνες μετά την προφυλάκισή του, το Δεκέμβριο του 2013. .

 

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του Αναστάσιου Πάλλη Γρηγόρης Τσόλιας αναφέρει πως το δάνειο των 5, 8 εκ. ευρώ για το οποίο βρέθηκε ο εντολέας του  κατηγορούμενος είναι πλήρως εξασφαλισμένο. Στη δήλωση αναφέρεται:

 «Ο κ. Α. Πάλλης από την πρώτη στιγμή της απολογίας του υποστήριξε την νομιμότητα σύναψης της εν λόγω δανειακής σύμβασης και εν τέλει κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, παραμένοντας σε κατάστημα κράτησης περί τους οκτώ μήνες.

 Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αντικαταστάθηκε η προσωρινή κράτηση του κ. Α. Πάλλη, ο οποίος σε Υπόμνημα του υποστήριξε τότε ότι:

 α) το δάνειο των 5,8 εκ. ευρώ υπήρξε καθόλα ενήμερο και εξυπηρετείτο κανονικά μέχρι που η Τράπεζα FBB το κατήγγειλε για δικούς της λόγους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ποινική δικογραφία σε βάρος του, εκ του μη όντος.

 β) η αποπληρωμή του δανείου ήταν πλήρως εξασφαλισμένη αφού ο κ. Πάλλης είχε προβεί σε παροχή υποσχετικής επιστολής για την προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας FBB σε ακίνητο μεγαλύτερης αξίας.

 γ)  Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 9636/13-8-2013 απόφασή του επέτρεψε στην Τράπεζα FBB να εγγράψει προσημείωση υποθήκης στο ακίνητο που αφορούσε η υποσχετική επιστολή, μέχρι του ποσού των 7,1 εκ. ευρώ, γεγονός το οποίο συνεπάγεται την πλήρη εξασφάλιση της Τράπεζας και αποδεικνύει την, από μέρους του κ. Πάλλη, έλλειψη δόλου πρόκλησης ζημίας σε βάρος της Τράπεζας.

 Το περιεχόμενο των ανωτέρω ισχυρισμών του κ. Α. Πάλλη, υιοθετήθηκε εν πολλοίς και από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο με την σειρά του, μετά την παραμονή του σε καθεστώς κράτησης επί σχεδόν οκτώ μήνες και την αποφυλάκιση του, τον απήλλαξε από κάθε κατηγορία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here