Τουλάχιστον 4 νεκροί από το «χτύπημα» του τυφώνα Μάθιου σε Κούβα και Αϊτή

 

Ως τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή που έπληξε την Αϊτή από τον καταστροφικό σεισμό του 2000 χαρακτήρισε ο ΟΗΕ την κατάσταση στη χώρα μετά το «χτύπημα» του τυφώνα Μάθιου. Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί από το φονικό πέρασμα του τυφώνα σε Κούβα και Αϊτή με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητες άνω των 100 χιλιομέτρων.

Στο επίκεντρο της σφοδρότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων βρέθηκαν πόλεις, αγροτικές εκτάσεις, αλλά και παραλιακά τουριστικά θέρετρα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το λεγόμενο «μάτι του κυκλώνα» κινείται στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Κούβας κι αναμένεται ότι θα φτάσει στις ΗΠΑ, τις επόμενες ώρες.

Στη Νότια Καρολίνα περίπου ένα εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν όλες τις παράκτιες περιοχές από το απόγευμα της Τετάρτης και να μετακινηθούν σε απόσταση 160 χιλιόμετρα από τις ακτές.

Παράλληλα, οι αρχές της γειτονικής πολιτείας της Τζόρτζια κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ορισμένες παραθαλάσσιες κοινότητες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here