Πρόεδρος ΔΣΑ για συνάντηση Τσίπρα-δικαστών: Εύλογες οι υπόνοιες ότι απέβλεπε στη «λύση» ζητημάτων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Αποδοκιμάζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τη χρονική συγκυρία που επελέγη για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων. Παίρνοντας θέση στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει, τονίζει ότι «η συνάντηση που έγινε έχει απωλέσει τα αμιγή θεσμικά της χαρακτηριστικά και εγείρει εύλογες υπόνοιες ότι απέβλεπε στην «λύση» εκκρεμών νομικών ζητημάτων».

Αφού επισημαίνει ότι είναι «αυτονόητο ότι οι εκπρόσωποι των κρατικών λειτουργιών πρέπει να συνευρίσκονται και να συνομιλούν» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η συνάντηση «δεν έλαβε χώρα σε μια στιγμή πολιτικά και νομικά ανύποπτη» αλλά «υπό το κράτος συμπτώσεων». Οπως αναφέρει:

-Προγραμματίστηκε πέντε μόλις ημέρες μετά την ματαίωση της  διασκέψεως του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου στην υπόθεση όπου κρίνεται η νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

-Έγινε μια μόλις ημέρα μετά τις ηχηρές καταγγελίες Αντιπροέδρων του ιδίου Δικαστηρίου για εκτροπή της Δικαιοσύνης από το συνταγματικό της ρόλο και ανεπίτρεπτη αρνησιδικία, που συνοδεύτηκε από την παραίτησή τους από το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ.

-Έγινε υπό τη βαριά σκιά των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, που προεξοφλούσαν το περιεχόμενο της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας.

-Πραγματοποιήθηκε, τέλος, με σπουδή, που τελεί σε κραυγαλέα αντίθεση με την επί πεντάμηνο αδράνεια του Πρωθυπουργού στο αίτημα για συνάντηση εκ μέρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία εκφράζει θεσμικά και συλλογικά το δικαστικό σώμα. 

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση οτι «σε κάθε περίπτωση η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι προεχόντως καθήκον των λειτουργών της».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here