Φινλανδία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του ρατσισμού – «Σπάστε τη σιωπή»

 

Χιλιάδες διαδηλωτές -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας άγγιξαν τις 15.000- πλημμύρισαν σήμερα τους δρόμους του Ελσίνκι για να διαμαρτυρηθούν κατά του ρατσισμού και της «κουλτούρας της σιωπής» που ενισχύει την ακροδεξιά βία. 

Η διαδήλωση στην πρωτεύουσα, της Φινλανδίας, υπό το σύνθημα «Σταματήστε αυτό Τώρα!» διοργανώθηκε από μια ομάδα που δημιουργήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Faceobook μετά τον θάνταο του 28χρονου Γίμι Καρτούνεν, ο οποίος δέχθηκε επίθεση στο περιθώριο μιας εκδήλωσης εναντίον της μετανάστευσης στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

«Οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους για έναν καλό λόγο. Διότι η αύξηση των επεισοδίων βίαιου εξτρεμισμού ανησυχεί την μεγάλη πλειονότητα των Φινλανδών» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιούχα Σιπίλα στο ραδιοφωνικό δίκτυο YLE, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σύντομα νέα μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αντιδιαδηλώσεις, με πολύ μικρότερη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν παράλληλα στο Ελσίνκι, όμως η αστυνομία προνόησε προκειμένου οι αντίπαλες ομάδες διαδηλωτών να μην συναντηθούν και δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here