Αντιδρούν γονείς και άλλου σχολείου στην άνευ προγραμματισμού ένταξη προσφυγόπουλων

Αλλος ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αντιδρά στην ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής του

Συγκεκριμένα το ΔΣ του συλλόγου του  2ου δημοτικού σχολείου της Φιλιππιάδας μετά από συνεδρίαση αποφάσισε να αντιδράσει στην ένταξη προσφυγόπουλων στο σχολείο
*»Για λόγους εκπαιδευτικούς, πολιτισμικούς, θρησκευτικούς και υγιεινής»

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που παρέλαβε ταχυδρομικά, χθες το απόγευμα, την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, συνιστά νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφυγή καλλιέργειας κλίματος ανησυχίας και φόβου. Ο κ. Καχριμάνης τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι με τον διάλογο και την συνεργασία, μπορούν να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, οι οποίες, ούτε την εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν θα υποβαθμίσουν, αλλά αντιθέτως, θα δημιουργήσουν καλές συνθήκες εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα.

Ο περιφερειάρχης αναφέρει παράλληλα, πως παρ’ ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει εμπλοκή στο προσφυγικό, βοηθά στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών στα κέντρα φιλοξενίας.

Ο δήμαρχος Ζηρού, κ. Νίκος Καλαντζής, μιλώντας για το ζήτημα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανίζεται να κρατάει αποστάσεις, ωστόσο επισημαίνει, πως η στάση του δήμου απέναντι στο προσφυγικό είναι γνωστή από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Κέντρου, στο παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη, καθώς αποδεικνύει καθημερινά, με πράξεις, την υποστήριξή του προς τους πρόσφυγες.

Ο κ. Καλαντζής είπε ότι «οι γονείς έχουν ανησυχία, στο βαθμό που κρίνουν οι ίδιοι, όσον αφορά τις συνθήκες εκπαίδευσης και υγιεινής των παιδιών και ζητούν κάποιες διασφαλίσεις». Επιπλέον, πρόσθεσε, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πλαίσιο και οδηγία, για το πώς θα λειτουργήσει η ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here