100 δόσεις: για να μη χαθούν, απο Γενάρη να ξέρετε ότι δεν ισχύει πια το δεκαπενθήμερο

Ο κλοιός για τις 100 δόσεις σφίγγει όλο και περισσότερο με την πίεση των δανειστών που ήταν εξαρχής ιδιαίτερα αρνητικοί σε αυτή τη διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Όσοι επιθυμούν να τις διατηρήσουν (και με δεδομένο ότι όσο κάνουν κουμάντο οι δανειστές μας, αποκλείεται να ξαναθεσπιστούν, άρα όλοι θέλουν να τις διασώσουν) θα πρέπει να ξέρουν ότι ενώ μέχρι τώρα μπορούσαν να καθυστερήσουν 15 μέρες την καταβολή οφειλών, αυτή η περίοδος χάριτος χάνεται και τα ποσά  καθίστανται  ληξιπρόθεσμα ακόμα και ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

Όσοι έχουν κάνει ρύθμιση πρέπει (δυστυχώς για όσους είναι σε δυσπραγία), να παλέψουν να είναι απόλυτα συνεπείς όχι μόνον στις δόσεις, άλλα και στις νέες φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται εφόσον ο φορολογούμενος δεν αποπλήρωνε οφειλές (π.χ. ΕΝΦΙΑ) για πάνω από 15 μέρες.

Από την Πρωτοχρονιά η διορία των 15 ημερών μηδενίζεται και πλέον οι οφειλέτες του δημοσίου θα πρέπει να είναι απολύτως συνεπείς στις νέες φορολογικές τους υποχρεώσεις και να προσέχουν έτσι ώστε είτε να τις εξοφλούν εμπρόθεσμα ή να τις  ρυθμίζουν προτού λήξουν.

Αν δεν το κάνουν τότε η ρύθμιση των 100 δόσεων θα χαθεί και το σύνολο της οφειλής τους θα καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό με τον κίνδυνο να ενεργοποιηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here