«10.000 αυτοκτονίες σε 5 χρόνια μνημονίου, η τελευταία του γιού μου»! (βίντεο)

«Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου».  Είναι ο τίτλος στη διαδικτυακή έκδοση της  Corriere della Sera   με αφορμή  τη δραματική αποκάλυψη,  που έκανε ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος  για τους  ανθρώπους  που έχασαν τη  ζωή τους  μέσα στα πέντε χρόνια των μνημονίων , ανάμεσα στους οποίους είναι και ο γιός του. Στη βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του , ο κ. Γιάνναρος τόνισε:

«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους περίπου 11.000 άτομα, αυτοκτόνησαν. Είναι μια μεγάλη πόλη, όχι ένα χωριουδάκι. Μια μεγάλη πόλη εξαφανίστηκε από τον χάρτη, ο γιος μου ήταν ένας από αυτούς» και πρόσθεσε:» Δεν ξέρω με ποιον τρόπο κάποιος μπορεί να εξηγήσει αυτό που συνέβη. Πολλά άτομα προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, αλλά τους έσωσαν, ενώ δέκα χιλιάδες έχουν ήδη πεθάνει».

«Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας. Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;» αναρωτήθηκε , μιλώντας για τα χρέη των πολιτών, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης». «Αυτή είναι μια ερώτηση, στην οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω, συνέχισε.  Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε όλοι την ίδια καρδιά, το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια λυπημένα μάτια των ανθρώπων του υπόλοιπου κόσμου, αλλά είμαστε τόσο κλειστοί μέσα στην Ευρώπη. Αν στην Γερμανία ένα σκυλί πεθάνει με άσχημο τρόπο, η είδηση προβάλλεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είδατε να γίνεται αναφορά σε δέκα χιλιάδες άτομα που αυτοκτόνησαν; Δεν νομίζω, διότι αυτή τη στιγμή η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι τίποτα. Μπορώ μόνο να πω ότι ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος», κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here