Λέσβος: Εξέγερση στο hot spot της Μόριας-Μεγάλη φωτιά

Εξέγερση αυτή την ώρα στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο με εκατοντάδες μετανάστες κυρίως από το Πακιστάν να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους οι οποίοι στη συνέχεια πυρπολήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία με τέσσερα οχήματα και 12 πυροσβέστες, έσβησε τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε τρία κοντέινερ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας.

Διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε στο κέντρο για να αποκαταστήσει την τάξη, ενώ έγιναν και 23 προσαγωγές.

Αυτή τη στιγμή στο χοτ σποτ επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και προσπαθεί να σβήσει τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει, ενώ διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε μέσα στο κέντρο επιχειρώντας να αποκαταστήσει την τάξη.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 330 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Στη Χίο, μετά από δέκα συνεχή 24ωρα μηδενικών ροών, χθες το βράδυ έφτασαν 64 άτομα.
Από το πρωί της Παρασκευής και έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί, δεδομένων και των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε όλο το βόρειο Αιγαίο, στη Λέσβο έφτασαν 116 άτομα, στη Χίο 64 και στη Σάμο 156.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.559. Στο σύνολό τους και στα τρία νησιά διαμένουν σε δομές, όπου η δυνατότητα διαμονής δεν ξεπερνά τα 5.000 άτομα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here