Δίκη ΧΑ: Αιγύπτιος ψαράς αναγνώρισε τον πυρηνάρχη του Περάματος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
Τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα αναγνώρισε ως έναν από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκαν Αιγύπτιοι αλιεργάτες τον Ιούνιο του 2012 απο ομάδα χρυσαυγιτών, ο ψαράς Σαάντ Αμπού Χαμάντ.
«Ο Αναστάσιος Πανταζής είναι αυτός που προσπαθούσε να ανοίξει το παράθυρο του σπιτιού μας» κατέθεσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας, αδυνατώντας να καταλάβει το ρατσιστικό κίνητρο που έςσρεψε τους δράστες  σε βάρος τους αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 2012 όταν ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε στο σπίτι που έμενε με τα αδέλφια και τον φίλο τους Αμπουζίντ Εμπάρακ στο Πέραμο.

Ο κ. Σααντ Αμπού Χαμάντ αφού περιέγραψε έναν από τους δράστες που είδε να προσπαθεί να ανοίξει το παράθυρο του σπιτιού. είπε ότι τον αναγνωρίζει στο πρόσωπο του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Σε ερώτηση της προέδρου αν είναι απολύτως βέβαιος, ο μάρτυρας απάντησε πως είναι «ενενήντα τοις εκατό». Η πρόεδρος του επεσήμανε πως αρχικά δεν είχε αναγνωρίσει κανέναν και εκείνος απάντησε ότι στην αρχή φοβήθηκε και ότι πλέον αν και ακόμη φοβάται θεωρεί πως «αν κάνει κάποιος κάτι πρέπει να πληρώνει για την πράξη του»

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, την επόμενη της επίθεσης είχε τηλεφωνήσει στον αδελφό του κάποιος δικηγόρος προσπαθώντας να εξαγοράσει τη σιωπή τους. Όπως είπε,  του είχε προτείνει να μην προχωρήσουν σε αναγνωρίσεις.

«Να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά» ήταν τα λόγια στο τηλέφωνο που δέχτηκε ο αδελφός του Σααντ Αμπού Χαμάντ, ο οποίος απάντησε σε αυτόν που του τηλεφώνησε «κάτσε να γίνει καλά ο Αμπουζίντ, αν δεν πεθάνει..». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, μετά από αυτό κάνεις δεν επικοινώνησε ξανά μαζί τους.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους στην δικογραφία για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτιων. Απών από την αίθουσα ήταν ο Δημήτρης Αγριογιάννης, αν και το δικαστήριο έχει διατάξει την αυτοπρόσωπη εμφάνιση τους.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here