Απολογούνται σήμερα 21 κατηγορούμενοι της σπείρας διαρρηκτών -Προφυλακίστηκαν 11

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Απολογούνται σήμερα ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα, άλλοι 21 συλληφθέντες της μεγάλης σπείρας που διέπραξε δεκάδες ληστείες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας με ιδιαίτερη προτίμηση στα Βορειοανατολικά προάστια της Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, 89 άτομα μετείχαν στην οργάνωση, η οποία μπήκε στην “ενεργό”  δράση  στα μέσα του 2015  και συνέχισε μέχρι σήμερα, βάζοντας στην τσέπη  δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Η λίστα των κατηγορουμένων πάντως ενδέχεται κατά την πορεία της έρευνας να διευρυνθεί και με άλλα πρόσωπα.

Αργά χθες το βράδυ, κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι 11 από τους 20 , από τους οποίους οι περισσότεροι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του 39χρονου Αλέξανδρου Αγγλούπα ο οποίος φέρεται ότι έδινε πληροφορίες στα μέλη του κυκλώματος και έπαιρνε μέρος των κλοπιμαίων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία , οι ληστές φέρονται να έστελναν φωτογραφίες των κλοπιμαίων μέσω viber στον επιχειρηματία προκειμένου  να εκτιμήσει την αξία τους και στη συνέχεια αφού τα αγόραζε τα πουλούσε σε κοσμηματοπωλεία και ρολογάδικα.

Ο 39χρονος  κατηγορούμενος φέρεται ως πρόσωπο «κλειδί» στη διακίνηση των κλοπιμαίων, όπως μαρτυρούν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του που περιλαμβάνονται σε 59 σελίδες της δικογραφίας. Σε μία από αυτές τις συνομιλίες φέρεται να συζητά με συγκατηγορούμενό του που κατά την αστυνομία είχε το ψευδώνυμο «Παχύς Βενιζέλος». Η κουβέντα αρχίζει για ένα πανάκριβο αλλά ελαττωματικό ρολόι.

 «ΠΑΧΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»: Τι έκανες με τον Μιχάλη με το «ΡΑΤΕΚ»

ΑΓΓΛΟΥΠΑΣ: Τίποτα. Δεν το ακουμπάει κανείς. Το έχω δώσει

«ΠΑΧΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» : Και τι θα γίνει τώρα;

ΑΓΓΛΟΥΠΑΣ: Ε, δεν ξέρω τι θα γίνει. Το έχω δώσει σε έναν να δούμε, να μου απαντήσει εάν μπορεί να φτιάξει το καντράν, αν δεν φτιάχνεται το καντράν… Βρήκες τίποτα άλλο;

«ΠΑΧΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»: Εε κάτι πέτρες (σημείωση αστυνομικού: εννοεί κλεμμένους πολύτιμους λίθους)

ΑΓΓΛΟΥΠΑΣ: Ναι

«ΠΑΧΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»: Εεε σε μια καρφίτσα έχει επάνω γύρω στα δύο καράτια και δύο καράτια μικρές εικοσάρες, τριαντάρες και δύο έχει πάνω από ένα κομμάτι,δύο πέτρες.

ΑΓΓΛΟΥΠΑΣ: Πρέπει να τα δούμε αυτά από κοντά, μόνο από κοντά.

«ΠΑΧΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»: Για αυτό θα σου τα φέρω από κοντά.

ΑΓΓΛΟΥΠΑΣ: Εντάξει φέρε πράγματα, φέρε να κάνουμε δουλειά άντε…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here