Ύβρις του Α. Γεωργιάδη, πάνω στη Γαλλική τραγωδία

Οταν η αμετροέπεια, η προκλητική μικροπολιτική εκμετάλλευση μιας τραγωδίας και η έμφυτη ξενοφοβική διάθεση συναντώνται, τότε η ύβρις είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει για να περιγράψει τον ακροδεξιό, ρατσιστικό και άκρως επικίνδυνο λόγο του ανιστόρητου υποκειμένου.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, δυστυχώς, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι συνδυάζει όλες τις παραπάνω ιδιότητες. Το να ασχολείται κανείς σοβαρά μαζί του, μάλλον χάρη του κάνει.

Αλλά εδώ η, τεχνητά ακραία ρητορεία του, ξεπέρασε κάθε όριο. Αποδεικνύοντας ότι ακόμη και  η γραφικότητα του καθαρού δεξιού, μπορεί να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για πολύ σοβαρότερες αξίες. Και εδώ υπερέβη τα εσκαμμένα.

Ο κ. Γεωργιάδης, στη προσπάθεια του να πουλήσει δεξιά μαγκιά απέδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ, ευθύνες στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για όσα ζει τώρα η Ευρώπη, καταλόγισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γεωργιάδης διαμήνυσε ότι «η Ευρώπη θα καταλάβει ότι γι’ αυτό που ζει τώρα, η δική μας κυβέρνηση έχει ευθύνη». Όπως εξήγησε, η ελληνική κυβέρνηση είναι «αυτή που με την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου και με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλάζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε τα σύνορα και στην κυριολεξία προσκάλεσε όλους αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη».

Η δήλωσή του δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Κάτι που προφανώς γνωρίσει και ο ίδιος. Απευθύνεται αποκλειστικά στο δεξιό ακροατήριο της ΝΔ και υπηρετεί την στρατηγική του για αποδόμηση της αριστερής ηγεμονίας, όπως αποκαλεί τη δική του γύμνια ιδεών.

Θα ήταν πραγματικά γραφική, εάν δεν ήταν θεσμικά απαράδεκτη. Και επικίνδυνη. Για τα συμφέροντα της χώρας που υποτίθεται ενδιαφέρεται να προστατεύει.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here