«Όχι» από ΑΝΕΛ για τέμενος -Tα πέντε «όχι» των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Η  Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καταψήφισε στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής τη ρύθμιση για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα.

Εντούτοις ήταν και ένα «όχι» εκ τους ασφαλούς, με την έννοια ότι η ρύθμιση ήταν εξασφαλισμένο ότι θα περνούσε -δεδομένου ότι την υπερψήφισε η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η στάση του συγκεκριμένου κυβερνητικού μορφώματος, ιδίως σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αρνητική, γεγονός που καταδεικνυει και τα έντονα συντηρτητικά του χαρακτηριστικά.

Οι προηγουμενες φορές που οι ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση,  ήταν στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και  σε εκείνο για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων

Όμως οι ΑΝΕΛ έχουν στυλώσει τα πόδια και σε ρυθμίσεις που δεν πέρασαν τελικά, όπως στην επιπλέον φορολόγηση των μικρών  ζυθοποιιών και στη φορολογηση των ερασιτεχνών αλιέων.

Η συμπεριφορά αυτή των ΑΝΕΛ μπορεί να μην έχει δημιουργήσει πρόβλημα κυβερνητικής πλειοψηφίας, για να περάσουν οι συγκεκριμένοι νόμοι, αφού υπερψηφίσθηκαν και από άλλα κόμματα, δείχνει όμως τα όρια της πολιτικής συνεργασίας που μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here