Ωμός εκβιασμός Τζαβάρα-ΝΔ: Θα πούμε «ναι» στο ΕΣΡ, αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά!

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε ανοικτό εκβιασμό προς τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και την ομαλή θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας, απαιτώντας να γίνει δεκτή η θέση της Νδ για αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, προκειμένου να συναινέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  στη συγκρότηση του ΕΣΡ, προέβη ο βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ, αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης Κ. Τζαβάρας.

«Εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τη ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα θεσμικά και θα μας δεσμεύει η απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm» ο Κώστας Τζαβάρας.

Η ΝΔ εξαρτά δηλαδή την εκπλήρωση μιας θεμελιώδους θεσμικής υποχρέωσης από το τι θα αποφασίσει το ΣτΕ. Παραδέχεται δηλαδή ότι μέχρι τώρα εμπόδισε τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής, ενώ την ίδια στιγμή επικαλείται το γεγονός αυτό(της μη συγκρότησης για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη) για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν είπε τι ψήφισε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ στη διάσκεψη για την αδειοδότηση των καναλιών, αλλά ότι είπε πως ο αντιπρόεδρος εξέφρασε τη γνώμη του για την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Ερωτηθείς για το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, απάντησε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ότι η εμμονή της ΝΔ συνδέεται με την απομάκρυνση μιας κυβέρνησης που πάει τη χώρα 15 χρόνια πίσω. Μάλιστα ο κ. Τζαβάρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη και τυχοδιωκτική. Ο βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενος σε πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να συνεργαστεί με κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, και θέλουν τη χώρα εντός της ΕΕ και του ευρώ. Ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί το βάρος στην ανάπτυξη γιατί αυτή αποτελεί τη βάση για να λυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα.

Ο Κ. Τζαβάρας τόνισε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ότι η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της για τα λάθη που έκανε και έχουν εκκαθαριστεί από το λαό. «Η ΝΔ έχει λογοδοτήσει, τώρα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι υποσχέθηκαν ότι είχαν τον μαγικό τρόπο να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Να επιστρέψουν τον 13ο μισθό, να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό, να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και σημείωσε ότι πρέπει να λογοδοτήσει ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση του οποίου, όπως είπε, δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση καθώς παρουσίασε ένα πρόγραμμα και κυβερνά χωρίς πρόγραμμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here