Ψηφίστηκε ο αναπτυξιακός, πέρασε η τροπολογία Μουζάλα παρά τις ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

 

Ψηφίστηκε με 152 «ναι» επί 265 ψηφισάντων το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση το καταψήφισε με εξαίρεση την Δημοκρατική Συμπαράταξη που ψήφισε «παρών».

Με άνεση, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία πέρασε και η επίμαχη τροπολογία Μουζάλα, για την σύσταση των επιτροπών χορήγησης ασύλου.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Χ. Καραγιαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Γ. Πάλλης, Γ. Ψυχογιός και Χρ. Παπαδόπουλος), σε κείμενό τους  τονίζουν ότι «στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο ο σ. Μουζάλας έφερε μία τροπολογία χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την κοινοβουλευτική ομάδα και την αντίστοιχη ΕΠΕΚΕ μεταναστευτικού, τροπολογία που αφορά την σύνθεση των επιτροπών ασύλου».

Οπως ανέφεραν «η τροπολογία είναι στα όρια της συνταγματικότητας, αλλά και της κοινής μας θέσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα» και ζητούσαν«από τον σ. Μουζάλα να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο από πλευράς ΚΟ, όσο και από το Κόμμα για να μπορέσουμε συντεταγμένα να αποφασίσουμε το τι πρέπει να γίνει και ποια είναι η πολιτική του κόμματος μας στο μεταναστευτικό».

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή προειδοποιούσαν ότι θα γνωστοποιούσαν την διαφωνία τους.

Ομως τελικά δεν έγινα απολύτως τίποτα καθώς ΝΔ και Ποτάμι, υπερψήφισαν την τροπολογία και το θέμα έληξε εκεί. Το ζήτημα όμως που έθεσαν για το τρόπο λειτουργίας και ενημέρωσης της Κ.Ο, δηλαδή για τον γενικότερο τρόπο κοινοβουλευτικής λειτουργίας, παραμένει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here