Ψηφίσθηκε με άνεση το ν/σ για το προσφυγικό-Δύο απώλειες από ΣΥΡΙΖΑ

Το «όχι» της κ. Βασ. Κατριβάνου και το «παρών της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου, στο άρθρο 60 του νομοσχεδίου για το προσφυγικό δεν επηρέασε την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή όπου εγκρίθηκε με άνεση το σύνολο του νόμου Ούτε φαίνεται η διαφοροποίηση αυτή να δημιουργεί κάποιο γενικότερο πολιτικό ζήτημα για την συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Οι κυρίες Κατριβάνου και Χριστοδολουπούλου αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο επιβάλλει χρονικό περιορισμό 14 ημερών στη διαδικασία εξέτασης της αίτησης για χορήγηση ασύλου.

Οι δύο βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο επί της αρχής. Επί του συνόλου υπερψήφισαν 169 και καταψήφισαν 107. Υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπραταξη, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή.
Απόντες ήταν και τρεις βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι Θανάσης Παπαχρηστόπουλος Κώστας Ζουράρις και Βασίλης Κόκκαλης. Οι δυο πρώτοι, ωστόσο, δήλωσαν με επιστολή τους πως εάν ήταν παρόντες θα υπερψήφιζαν το νομοσχέδιο. Η θετική τους ψήφος δεν προσμετράται.

Απόντες ήταν από τη ΝΔ οι κ.κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μάνος Κόνσολας, Τάσος Δημοσχάκης, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Τζαβάρας, Λευτέρης Αυγενάκης  και Γιώργος Βαγιωνάς.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here