Ψήφος εμπιστοσύνης Αλαφούζου σε Κοντονή για αποτροπή Grexit

  Η χρυσή τομή ανάμεσα σε Πολιτεία και ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ μπορεί να επιτευχθεί, κατά τον Γιάννη Αλαφούζο, με κερδισμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την μέση οδό του συμβιβασμού υπέδειξε ο ηγέτης του Παναθηναϊκού αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ώστε αφενός να αποφευχθεί το Grexit και αφετέρου να λυθούν χρόνια προβλήματα, που ταλανίζουν τον χώρο.
«Δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε αυτά που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και σε εκείνα που ζητούν η ευρωπαϊκή και οι διεθνείς ομοσπονδίες» τόνισε ο κ.  Αλαφούζος, επαναλαμβάνοντας πως κανείς δεν ανέχεται την παρανομία.
«Θα γίνουν επαφές και δεν νομίζω πως υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση μεταξύ των θέσεων της κυβέρνησης και των ξένων ομοσπονδιών. Απλώς μερικές φορές εκφράζονται κάποιες θέσεις με τρόπο που δεν βοηθάει… Είναι σαφές πως αν εφαρμόζονται οι νόμοι, θα δοθεί ένα τέλος στη συστηματική παρανομία χωρίς από την άλλη μεριά να καταλυθεί το σύνταγμα» ανέφερε εξερχόμενος από το γραφείο του υφυπουργού. Και πρόσθεσε με νόημα:
«Η κυβέρνηση θα συζητήσει με την ΟΥΕΦΑ και μάλιστα την καλεί εδώ. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη. Η κυβέρνηση δεν ξέρω αν είναι πολύ ρομαντική, αλλά βγάζει κάποια πράγματα στην επιφάνεια που μέχρι τώρα ήταν κάτω από το χαλί. Δεν ξέρω ποια θα είναι η καταστροφή. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Δεν μπορώ να πιστέψω, πάντως, ότι η ΟΥΕΦΑ δεν θέλει την εξυγίανση».
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ
Ο Σταύρος Κοντονής από τη πλευρά του διαπίστωσε πως υπάρχει κοινός τόπος για σύγκλιση, που θα αποβεί προς όφελος όλων των μερών. «Διαβάζοντας τη συνέντευξη του κυρίου Ινφαντίνο είδαμε ένα φως. Θεωρώ ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση ύστερα από έναν εποικοδομητικό διάλογο. Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά η ΟΥΕΦΑ αναγνωρίζει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς ήρθε η ανακοίνωση των δύο διεθνών ομοσπονδιών που ήταν τελεσιγραφικού χαρακτήρα και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να απέχει της νομοθετικής διαδικασίας με βάση τελεσιγραφικές εντολές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Αμέσως μετά απεύθυνε πρόσκληση σε ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ «να είναι εδώ την Τρίτη για να εκθέσουν τις απόψεις τους κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Ελπίζω σε αυτό το πλαίσιο να ακούσουμε και κάποιες προτάσεις για τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει. Γιατί, ή ισχύουν οι δηλώσεις του κ. Ινφαντίνο που έγιναν χθες το μεσημέρι, ή ισχύει το τελεσιγραφικού τύπου διάγγελμα που μας έστειλαν οι διεθνείς ομοσπονδίες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να ακυρώσει το αυτοδιοίκητο ή να λειτουργήσει, ώστε να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. Θα πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις μας δεν θα γίνουν στο δίλημμα, ή αποδέχεστε τις παθογένειες και τη σήψη, ή αποκλείουμε τις ελληνικές ομάδες. Καλούμε την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here