Ψέμα ο «βιασμός» 13χρονης Γερμανίδας από μετανάστες. Τον επινόησε η ίδια

Η είδηση του «βιασμού» της 13χρονης Λίζας από μετανάστες προκάλεσε σάλο στη Γερμανία, τον περασμένο μήνα. Ενίσχυσε το ξενοφοβικό κλίμα  που έχει δημιουργηθεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις της πρωτοχρονιάς και προκάλεσε αντιμεταναστευτική διαδήλωση, που υποστηρίχθηκε από το ακροδεξιό ξενοφοβικό κίνημα Pegida.

Τελικά, η ίδια ομολόγησε ότι το σενάριο της «απαγωγής» της και στη συνέχεια του «βιασμού» της ήταν ψεύτικο.

Οι γονείς της νεαρής δήλωσαν την εξαφάνισή της στις 11 Ιανουαρίου, όταν δεν εμφανίστηκε στο σχολείο της στο Βερολίνο. Τριάντα ώρες αργότερα βρέθηκε με τραύματα στο πρόσωπό της και είπε στους γονείς της ότι είχε δεχθεί επίθεση από μετανάστες από τη Μέση Ανατολή ή την βόρεια Αφρική.

Ωστόσο όταν εξετάστηκε από εκπαιδευμένους ειδικούς, τρεις μέρες αργότερα, «αμέσως παραδέχτηκε ότι η ιστορία του βιασμού ήταν κατασκευασμένη». Στην πραγματικότητα η νεαρή φοβόταν να γυρίσει στο σπίτι της μετά από επικοινωνία της διεύθυνσης του σχολείου με τους γονείς της για κάποιο περιστατικό στο οποίο είχε εμπλακεί.

Η ανάλυση των κλήσεων της νεαρής κοπέλας έδειξαν ότι το βράδυ της «εξαφάνισής» της το πέρασε στο σπίτι κάποιου φίλου της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα επηρέασε και τις διμερείς σχέσεις Γερμανίας – Ρωσίας, καθώς η νεαρή ανήκει στη ρωσική κοινότητα της γερμανικής πρωτεύουσας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here