Χωρίς εξέδρα επισήμων η διπλή επέτειος στην Πυλαία Θεσσαλονίκης

Χωρίς εξέδρες επισήμων γιορτάζει φέτος ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη τη διπλή επέτειο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό και το «ΟΧΙ» του 1940.

Τις παρελάσεις αναμένεται να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι του δήμου  και να χειροκροτήσουν τη νέα γενιά της πατρίδας μας να παρελαύνει στο Πανόραμα, την Πυλαία, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και την Εξοχή.

Στο Πανόραμα η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί, το ίδιο και στο Χορτιάτη, όπου θα παρελάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων του Χορτιάτη, του Ασβεστοχωρίου, της Εξοχής και του Φιλύρου, ενώ στην Πυλαία θα ξεκινήσει στις 11:45.

«Τιμούμε τα ιστορικά πρόσωπα, την ιστορική διαδρομή και τον αγώνα τους, τιμούμε τα γεγονότα. Τιμούμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό το 1912 και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940. Ταυτόχρονα στεκόμαστε δίπλα-δίπλα με ομοψυχία, ομόνοια και ενότητα για να χαρούμε τη νεολαία μας να παρελαύνει με υπερηφάνεια. Για άλλη μια χρονιά χωρίς τις εξέδρες των επισήμων. H οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα, αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους. Και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, ενώ την υλοποίησαν και άλλοι δήμοι στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης για τις φετινές εκδηλώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here