Χωρίς γραφειοκρατία ο νέος αναπτυξιακός νόμος, υπόσχεται ο Σταθάκης

Απλοποιημένος σε σχέση με τη γραφειοκρατία θα είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα έρθει μέχρι τέλος Ιανουαρίου στη Βουλή.  Θα περιλαμβάνει τρεις με τέσσερις βασικές αρχές και θα βάλει τέλος στο λάθος των προηγούμενων καθεστώτων, όπου δεν διασφαλίζονταν οι πόροι και έτσι τελικά συσσωρεύονταν χρέη του Δημοσίου προς επενδυτές.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», δήλωσε ότι το νέος νόμος θα είναι:

Απλός, με επαρκείς πόρους, θα δίνει έμφαση σε κλάδους με συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, όπως οι ειδικές κατηγορίες τουρισμού, η υψηλή τεχνολογία κτλ., θα παρέχει όλα τα κίνητρα – πέραν της «κλασικής» χρηματοδότης μέσω επιδοτήσεων- θα εστιάζει στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. θα δίνει κίνητρα για επενδύσεις από το εξωτερικό, με δημιουργία σταθερού (όχι μειωμένου) φορολογικού καθεστώτος για επτά χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της απόσβεσης.
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα κατάθεσής του στη Βουλή, ανέφερε πως αυτό θα γίνει το τέλος Ιανουαρίου, καθώς, όπως είπε, τώρα το νομοσχέδιο είναι στην φάση της νομικής παρασκευής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here