Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση φαρμακοποιών-υπουργού Υγείας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η νέα συνάντηση που είχαν σήμερα Δευτέρα οι φαρμακοποιοί με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την σύνταξη της  σχετικής υπουργικής απόφασης, πράγμα που δεν ικανοποίησε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) και αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων του.

Οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, απορρίπτοντας οποιαδήποτε μεταβολή στο ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του κ. Ξανθού «συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους ‘θεσμούς’ για τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Το Υπουργείο Υγείας, σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, πιστεύει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των κρίσιμων θεμάτων, επιδεικνύοντας η κάθε πλευρά την απαιτούμενη ωριμότητα και ευθύνη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, η συμμετοχή στην απεργία σήμερα άγγιξε το 100%, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε κεντρικά σημεία όπου φαρμακεία λειτούργησαν κανονικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here