Χυδαιολογία του προέδρου των Φιλιππίνων κατά Ομπάμα, ακυρώνει συνάντησή τους

«Π… γιο» αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, καλώντας τον να μην κάνει μαθήματα στη χώρα του για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν οι δυο τους συναντηθούν στο Λάος όπου πραγματοποιείται η σύνοδος της Ένωσης των Εθνών της Νότιας Ασίας (ASEAN).

Ο νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων εξερράγη όταν του έγινε σχετική ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει σε ενδεχόμενες πιέσεις του κ. Ομπάμα.

«Πρέπει να έχεις σεβασμό. Δεν πρέπει απλώς να εκτοξεύεις ερωτήσεις και δηλώσεις. Π… γιε, θα σε βρίσω σε αυτό το φόρουμ», δήλωσε ο κ. Ντουτέρτε, συμπληρώνοντας:

«Θα κυλιστούμε στη λάσπη σαν τα γουρούνια εάν το κάνεις αυτό σε εμένα».

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ανεμένετο να έχει άτυπη συνάντηση με τον κ. Ομπάμα την Τρίτη το απόγευμα, στο περιθώριο της συνόδου του ASEAN στη Βιεντιάν, πρωτεύουσα του Λάος.

Λίγο μετά τις δηλώσεις του κ. Ντουτέρτε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε να πλανώνται αμφιβολίες σχετικά με την πιθανή συνάντηση.

Αποκάλεσε τον κ. Ντουτέρτε «τύπο με έντονο ταμπεραμέντο», ενώ ανέφερε ότι θα εξετάσει μαζί με το επιτελείο του κατά πόσον μια συνάντηση μαζί του «θα είχε κάποιο νόημα».

Τελικά ακύρωσε τη συνάντηση καθώς ο πρόεδρος των Φιλιππίνων αναφέρθηκε με προσβλητικό τρόπο και χρησιμοποίησε χυδαιολογίες κατά των αμερικανού προέδρου, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σήμερα.

Ο Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στο Λάος, όπου έχει συναντήσεις με ηγέτες κρατών της Νότιας Ασίας, θα δει αντί για τον Ντουτέρτε την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε, όπως διευκρίνισε ο Νέντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Η περίπτωση Ντουτέρτε

Τους τελευταίους δύο μήνες, 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Φιλιππίνες, στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο κ. Ντουτέρτε στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Ωστόσο, πολλές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμοί καταγγέλλουν ότι στοχοποιούνται και άνθρωποι οι οποίοι είναι απλώς ύποπτοι, ενώ η αστυνομία έχει εντολή «να πυροβολεί για να σκοτώσει».

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here