Χτύπησε και την Αττική η κακοκαιρία – Προβλήματα και στην Δυτική Ελλάδα

Ενώ δεν υπήρχε πρόβλεψη για μπόρες και χαλάζι όσον αφορά στην Αττική, τελικά η κακοκαιρία χτύπησε και την Αθήνα. 

Γύρω στις 9 παρά άρχισαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα με δυνατούς ανέμους και ισχυρή βροχόπτωση και ανά περιοχές με χαλαζόπτωση, και οι δρόμοι σε Αθήνα και Πειραιά έγιναν ποτάμια στη στιγμή.

Στην Αττική η Πυροσβεστική δέχτηκε 170 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, καθώς λόγω της καταιγίδας σημειώθηκαν ολιγόλεπτες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα προβλήματα ήταν εντονότερα στο δήμο Αθηναίων και στον Πειραιά και δευτερευόντως στην Καλλιθέα, τον Αγιο Δημήτριο και το Χαϊδάρι.

Μικροπροβλήματα προκλήθηκαν και στην κυκλοφορία, αλλά μόνο ένα σημείο έκλεισε λόγω συσσώρευσης υδάτων, στην διασταύρωση της Πειραιώς με την Πέτρου Ράλλη.

ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η  Πυροσβεστική δέχθηκε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 50 κλήσεις για παροχές βοήθειας. Συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 35 κοπές δέντρων, επτά αντλήσεις και πέντε αφαιρέσεις αντικειμένων.

Από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων η Πυροσβεστική δέχτηκε  55 κλήσεις για παροχές βοήθειας. Συγκροτήθηκαν 17 συνεργεία με 34 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 33 κοπές δέντρων, 6 αντλήσεις, τρεις αφαιρέσεις αντικειμένων και 4 απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου η Πυροσβεστική δέχτηκε 53 κλήσεις για κοπές δέντρων, όπου συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους

.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here