«Χρόνια πολλά» με ένα βιβλίο

Το βιβλίο έχει την τιμητική του σήμερα σε όλο τον κόσμο αφού η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO να γιορτάζεται ως η παγκόσμια ημέρα του βιβλίου. Η επιλογή της ημέρας δεν είναι τυχαία αφου σαν σήμερα γεννήθηκαν ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Αγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η «Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων». Πρόκειται για μια παραλλαγή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Σειρά  εκδηλώσεων γίνονται στον περίφημο δρόμο της Βαρκελώνης «Λα Ράμπλα», τη πιο ζωντανή γωνιά της πόλης, «ο μόνος δρόμος, που όπως είχε πεί ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα » δεν ήθελα να τελείωνε ποτέ». Εκτιμάται ότι μόνο την ημέρα αυτή διακινούνται στην Βαρκελώνη πάνω από 500.000 βιβλία.

» Τον κίνδυνο μετάπτωσης της γνώσης σε απλή πληροφορία, μέσα κυρίως από την επιφανειακή χρήση της τεχνολογίας», υπογραμμίζει στο μήνυμά του , για την παγκόσμια ημέρα του βιβλίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Και προσθέτει οτι «η ιστορία του βιβλίου, στο πλαίσιο της ιστορίας του Παγκόσμιου Πνεύματος γενικώς, αποδεικνύει ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει το καταλληλότερο μέσο, προκειμένου η πληροφορία να πορεύεται προς τον κατά την φύση της προορισμό της. Δηλαδή την τελική νομοτελειακή μετατροπή της σε γνώση και σοφία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here