Χιλιάδες pussy hats-ροζ σκουφάκια με αυτιά γάτας-κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Ένα ροζ σκουφάκι με αυτιά γάτας κατά του Ντόναλντ Τραμπ: έπειτα από ένα λογοπαίγνιο χιλιάδες γυναίκες το Σάββατο στην Πορεία των Γυναικών που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την επομένη της ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου, θα το φορούν. 

«Είναι περισσότερο από ένα σύμβολο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, είναι σύμβολο της ενότητάς μας», «μια έκκληση σε δράση» για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, εξήγησε η Γουέντι Πις, η οποία μαζί με περίπου 20 ακόμη γυναίκες πλέκει τα σκουφάκια αυτά σε μια μπουτίκ του Μανχάταν, The Knitty City.

Η επιχείρηση αυτή πλεξίματος ξεκίνησε από την Καλιφόρνια. Ήδη περίπου 60.000 σκουφάκια είναι έτοιμα και χιλιάδες ακόμη αναμένεται να είναι ως το Σάββατο για την Πορεία των Γυναικών της Ουάσινγκτον, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και διασημότητες, όπως η Σερ, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κέιτι Πέρι.

Τα σκουφάκια αυτά με τα αυτιά γάτας έχουν πάρει το όνομα «pussy hats», με σκοπό να κάνουν ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «pussy», που στα αγγλικά σημαίνει γάτα αλλά με αναφορά και στο αιδοίο.

Τη λέξη αυτή «pussy» είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ στο βίντεο που είχε προκαλέσει σκάνδαλο όταν δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο, στο οποίο ακουγόταν να λέει ότι μπορεί να πληρώνει γυναίκες και να τις «χουφτώνει από το μ…».

«Δυστυχώς, πολλές απόssy εμάς έχει τύχει να τις “χουφτώσουν από το μ…”, και είναι σημαντικό να δείξουμε στην επόμενη κυβέρνηση ότι είμαστε ενωμένες», τόνισε η Πις.

(Οι σχετικές οδηγίες)

«Αναμένουμε έναν ωκεανό ροζ σκουφιών» στην Ουάσινγκτον, αλλά και στις διαδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ το Σάββατο, εξήγησε από την πλευρά της Μαξίν Λέβινσον, που διδάσκει πλέξιμο εδώ και χρόνια.

H σχετική σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/events/1239196909450797/ – Περισσότερα στο https://www.pussyhatproject.com/

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here