Χαρταετοί με ειδικό «σπάγκο» αποκεφάλισαν δύο παιδιά στην Ινδία και έναν 23χρονο μοτοποδηλάτη

Κατά την γιορτή για την επέτειο ανεξαρτησίας  της Ινδίας στο Νέο Δελχί, το ιδιαίτερα δημοφιλές εκεί παιχνίδι με τους χαρταετούς στοίχισε τρεις ζωές και μάλιστα με φρικτό τρόπο. Συγκεκριμένα, ο σπάγκος των χαρταετών είχε ενισχυθεί παράνομα με υαλοθραύσματα και όταν «βρήκε» στο λαιμό των θυμάτων, σε τρεις διαφορετικές περιστάσεις, δυστυχώς λειτουργησε σαν  λαιμητόμος.

kites

Η τραγωδία οδήγησε σε άμεση (εκ νέου)  απαγόρευση του συγκεκριμένου υλικού και ανακοινωση ότι όποιος το ξαναχρησιμοποιήσει αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 5 ετών και πρόστιμο 1.350 ευρώ (που για την Ινδία είναι τρομερά υψηλό).

Τα δυστυχήματα συνέβησαν ως εξής: τα  δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 6 ετών, σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα καθώς είχαν την ατυχία να κάθονται όρθια  στην καρότσα ημιφορτηγών και απολάμβαναν το θέαμα των χαρταετών όσο οδηγουσε ο πατέρας του ενός στην μία πε΄ριπτωση και ο θείος του άλλου, στην δεύτερη. Ετυχε όμως από εκεί που περνούσαν να «διασταυρωθουν» με τους κοφτερούς σπάγκους των χαρταετών και καθώς το κεφαλάκι τους εξείχε…

Στο τρίτο δυστύχημα έπαθε το ίδιος  ένας νεαρός 22 ετών  σκοτώθηκε ενώ περνούσε με το μοτοποδήλατό του από μια γέφυρα και ήταν τυχερό του εκείνη τη στιγμή να τραβήξει κάποιος απότομα τον κοφτερό σπάγκο του χαρταετού του και να «πετύχει» τον άτυχο νέο στο λαιμό.

Και στις τρεις περιπτώσεις έπαιξε ρόλο και η ταχύτητα των οχημάτων στα οποία επέβαιναν στα θύματα

Σοβαρά τραυματίστηκαν (αλλά ζουν) επισης δύο παιδιά και ένας αστυνομικος σε άλλα τρία ατυχήματα με «σπάγκους»

Οι σπάγκοι αυτοί είχαν προξενήσει και πέρσι θανάτους αλλά παρά τις προειδοποιήσεις της πολιτείας χρησιμοποιήθηκαν και φέτος, επειδή γίνονται διαγωνισμοί και όσο πιο ανθεκτικός ο σπάγκος, τόσο πιο πιθανό ήταν να «νικήσεις»…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here