Χανιά: Μαθητικές καταλήψεις αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα

Σε κατάληψη των σχολείων τους, με στόχο να περάσουν μήνυμα αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα, προχώρησαν σήμερα μαθητές δύο γενικών λυκείων στα Χανιά, με κεντρικό σύνθημα «λουκέτο στα λουκέτα τους». Οι μαθητές απαντούν με αυτό τον συμβολικό τρόπο σε όσους αντιδρούν στην παρουσία παιδιών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, θα συνεχιστούν αύριο, με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς της πόλης.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το συντονιστικό όργανο των μαθητών, που σε ανακοίνωση τους καλούν εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και πολίτες να δώσουν το παρόν, «για να απαντήσουν με την παρουσία τους στα κρούσματα ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά και σε κάποιες αντιδράσεις που ήδη έχουν υπάρξει και στα Χανιά για την φιλοξενία προσφύγων».

Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση θα αρχίσει και η προσπάθεια συλλογής σχολικών ειδών, ρούχων και τροφίμων για τις οικογένειες προσφύγων που πρόκειται να έρθουν στα Χανιά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here