Χαλέπι: Αλλες 5 συνοικίες κατέλαβε ο συριακός στρατός

Πέντε ακόμη συνοικίες που έλεγχαν οι αντάρτες στο Χαλέπι της Συρίας, ανάμεσά τους κι η συνοικία στρατηγικής σημασίας αλ Σάαρ, ανακαταλήφθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, οι οποίες πλέον ελέγχουν πάνω από το 70% του μέχρι πρότινος οχυρού των αντικαθεστωτικών, όπως γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συνοικίες Σάαρ, Ντάχρατ Αουάντ, Τζούρετ Αουάντ, Καρμ αλ Τζάμπαλ και και Καρμ αλ Μπάικ, στο κεντρικό τμήμα του ανατολικού Χαλεπιού, «ανακτήθηκαν από το καθεστώς, το οποίο απωθεί όλο και περισσότερο τους αντάρτες», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA αναφέρθηκε επίσης στην ανακατάληψη της Σάαρ –της μεγαλύτερης από τις γειτονιές που ανέκτησαν οι δυνάμεις του καθεστώτος– και άλλων περιοχών.

Από την έναρξη της επιχείρησης του συριακού στρατού και παραστρατιωτικών ομάδων που δρουν στο πλευρό του, την 15η Νοεμβρίου, για την ανακατάληψη του ανατολικού Χαλεπιού, που είχε απολέσει το καθεστώς το 2012, οι αντάρτες έχουν εκδιωχθεί από πολλές συνοικίες, αφού υπέστησαν αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς κι εφόδους.

Οι αντάρτες, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν τον συνδυασμό της αεροπορικής και της χερσαίας ισχύος των δυνάμεων του καθεστώτος και των συμμάχων τους, έχουν πλέον περιοριστεί στο νότιο τμήμα του ανατολικού Χαλεπιού, μαζί με χιλιάδες οικογένειες που συνεχίζουν να ζουν υπό πολιορκία.

Πάνω από 50.000 άμαχοι εγκατέλειψαν το ανατολικό Χαλέπι και προσέφυγαν σε περιοχές όπου τον έλεγχο διατηρεί το καθεστώς μετά την έναρξη της συνεχιζόμενης επιχείρησης των κυβερνητικών δυνάμεων, στην οποία έχουν βρει τον θάνατο εκατοντάδες άνθρωποι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here